Hedman: Måste ta chansen

NEW YORK. Nej, Tampa Bay Lightning är inte mätta.

De stod som vanligt för en prickfri insats när det väl gällde i nattens gastkramande Game 7 mot Toronto och vann därmed sin nionde raka slutspelsserie.

– Det här är inte en business där man håller på tills man är 65 så när man får chansen att spela med ett så här fint lag måste man tillvarata den, säger Victor Hedman till Sportbladet efter den avslutande 2–1-segern i Scotiabank Arena.

Bäst när det gäller…

Den enkla devisen skulle dubbla mästarna Tampa Bay Lightning kunna göra till officiellt valspråk, för det är precis vad de är.

De har varvat storartad hockey med betydligt mer medioker under årets inledande åttondelsserie mot hungriga Toronto Maple Leafs, men när det drog ihop sig till definitivt avgörande i Game 7 i ett fullständigt febrigt Toronto i natt spelade de ingenting annat än solid mästerskapshockey.

– Ja, det här var vårt klart bästa insats över 60 minuter, säger Victor Hedman på telefon från den kanadensiska metropolen.

– Det var kanske inte så vackert när vi spelade med ledning i tredje perioden, vi målade ingen Picasso men det är inte med Picasso man vinner i slutspelet.

”Vi är otroligt glada”

Nej, det är med hårt arbete och otroligt få misstag, en målvakt som alltid blir omöjlig ju mer som står på spel, en oväntad hjälte som tvåmålsskytten Nick Paul och en aldrig sinande hunger.

För så är det. Trots att de vunnit två raka mästerskap och alltså inte förlorat en matchserie sedan våren 2019 är Bolts inte det minsta mätta.

– Nej, verkligen inte. Tvärtom, inskärper ”Vigge”.

– Det här är inte en business där man håller på tills man är 65 så när man får chansen att spela med ett så här fint lag måste man tillvarata den. Vi är otroligt glada över att vi går vidare till nästa omgång efter den här svåra serien.

Där väntar en repris på fjolårets sprakande derby mot Florida Panthers.

– Ja, det är fantastiskt för hockeyn i Florida att vi möts igen. Det kommer säkerligen bli en otrolig serie och jag ser redan fram emot första matchen på tisdag eller onsdag eller när det blir, säger Victor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!