Fransson bryter tystnaden efter mc-olyckan

Efter motorcykelolyckan tidigare i sommar bryter nu Leksands Johan Fransson tystnaden.

I en intervju med Dalarnas Tidningar berättar Fransson om vägen tillbaka – till ett normalt liv.

– Jag trodde axlarna och nacken hade gått i kras och bara hängde ner, säger 36-åringen.

Förutom en kort hälsning på Leksands hemsida har Johan Fransson inte pratat om den allvarliga motorcykelolycka han ådrog sig i somras.

Förrän nu.

Trots det långa samtalet med Dalarnas Tidningar vill Fransson fortfarande inte gå in i detalj på vad det var som egentligen hände den där sommardagen.

– Det gör fortfarande så ont att tänka på. Men så mycket kan jag säga att det inte är bra att landa på nacken.

Efter olyckan följde en lång kamp med både fysiska hinder och mentala utmaningar, berättar Fransson. Småfrakturer på två halsryggkotor, samt blödningar och ligamentskador gör att Fransson tvingas bära en stödkrage runt nacken – dygnet runt.

”Har haft en fruktansvärd tur”

– När jag fick tillbaka känseln gjorde det ont så förbannat. Jag trodde axlarna och nacken hade gått i kras och bara hängde ner. Hade fruktansvärda smärtor de första veckorna, åh fy fan… Det lär ta tid innan nervsmärtorna går bort, men läkarna tror jag ska bli fullt återställd, säger Johan Fransson som sakta men säkert börjar närma sig ett någorlunda normalt liv.

36-åringen berättar vidare om hur kroppen fortfarande är påverkad av olyckan. Nervryckningar, strålningar och domningar i kroppen förekommer, men resten av kroppen har klarat sig bra, säger han.

Däremot kommer sorgen över honom emellanåt, vilket han har fått lära sig att hantera.

– Jag har stunder då jag blir ledsen, så är det bara och så måste det få vara. Det kan bli när jag sätter mig ner en stund på kvällen och reflekterar. Då får man gråta en stund och sen påminna sig om att jag ändå mår rätt bra, trots allt. Det kan vara skönt att gråta ibland, oftast känns det bättre efteråt.

Fransson utesluter inte heller i intervjun en comeback till hockeyn i framtiden, men väljer att helt och hållet fokusera på sin rehab i nuläget för att kunna återgå till ett normalt vardagsliv.

Johan Fransson i Tre Kronor 2016
Johan Fransson i Tre Kronor 2016
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!