Capitals skrällde – svenskarna bakom mål

TAMPA. Marcus Johansson och Nicklas Bäckström vet hur man flår Florida-katt.

De var inblandade i två av målen när Washington under lördagseftermiddagen skaffade sig ledning i slutspelsserien mot tunga favoriterna Florida Panthers.

– Det är så lätt att spela med Nicklas, han är alltid där han ska vara och gör alltid det han ska göra, säger Marcus till Sportbladet efter 6-1-smällen.

Det börjar lukta mega-skräll i matchserien mellan Florida Panthers och Washington Capitals.

Florida-katterna vann ju grundserien efter bländade offensiva uppvisningar hela vintern och gick in i åttondelen mot Washington – åtta i östra tabellen – som blytunga favoriter, men har inte alls kunnat hävda sig mot de mer erfarna och ärrade playoff-krigarna från nationens huvudstad och är efter en rejäl matiné-smocka i Capital One Arena under lördagen illa ut.

– Vi gjorde en väldigt bra match i 60 minuter idag, det känns bra, men i slutspelet svänger momentum hit och dit. De gjorde några justeringar efter första matchen och vi gjorde några justeringar efter andra matchen, säger Marcus Johansson när vi pratar med honom efter slutsignalen.

– Visst, vi har mycket rutin, men vi möter ett väldigt bra lag och alla börjar om från noll i playoff. Man måste vara inställd på att det hela tiden är nästa byte som gäller, oavsett vad som händer.

”Känts bra sedan de parade ihop oss”

”Mojo” spelade själv i en kedja med landsmannen Nicklas Bäckström och de såg ut att trivas ihop. De var farliga och involverade hela tiden - och stod helt logiskt för fyra poäng. Först smällde Markus in returen på ett skott ”Bäckis” avlossade i mitten av andra perioden och precis innan sista pausen assisterade bägge till ett mål insmackat av Trevor van Riemsdyk.

– Det har känts bra ända sedan de parade ihop oss i slutet av grundserien, på något sätt hittar vi fortfarande varandra väldigt väl, fortsätter den 31-årige skåning, som i samband med en trejd i slutet av mars kom tillbaka ”hem” till Washington efter fem år.

– Det är så lätt att spela med Nicklas, han är alltid där han ska vara och gör alltid det han ska göra och behandlar ju pucken så lysande. Som kedjekamrat är det liksom bara att gå ut och köra.

Kan skaffa matchbollar

Med lördagens seger har Capitals alltså skaffat sig 2-1-ledning i serien och vinner de även nästa match på måndag sitter de plötsligt med sensationell matchboll.

– Det vore förstås fint, men det kommer krävas väldigt mycket. Att vi spelade bra och vann idag betyder inte att vi automatiskt vinner även nästa gång. Vi måste vara beredda att ge allt i 60 minuter, eller mer om det behövs, igen, konstaterar ”Mojo”.

Johan Larsson bidrog även han med poäng i match 3, i form av en assist till det 6-1-mål Garnet Hathaway gjorde i slutminuten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!