Panthers mäktiga comeback: ”Fick en jäkla massa energi”

NEW YORK. Dramatiska vändningar var Florida Panthers paradnummer under grundserien – och i natt visade de att klarar av att göra comeback även i slutspelet.

Katterna kom tillbaka från 3-0-underläge mot Washington och vann till slut med 5-3.

– Det var väldigt starkt, men vi måste sluta försätta oss i de här situationerna, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Det såg ut som att Washington var på väg att döda hela matchserien när TJ Oshie med sitt andra mål för kvällen gjorde 3-0 i början av andra perioden.

Men icke.

Panthers gjorde precis som under grundserien, iscensatte en ruggig vändning, prickade under andra halvan av matchen in fem raka mål och vann alltså med 5-3.

– Det kändes såklart tungt när de gick upp i 3-0-ledning, men så fort vi reducerade fick hela laget en jäkla massa energi och sedan körde vi på bra, säger Patric Hörnqvist på telefon från södra Florida.

– Det är såklart väldigt starkt, men vi kan inte fortsätta att försätta oss i de här situationerna. Washington är för bra, de vet verkligen hur man spelar slutspelshockey.

”Bengan”, en playoff-krigare ut i fingerspetsarna, gjorde själv sitt första mål i årets slutspel under upphämtningen – i ett friläge.

– Ja, det var skönt att äntligen få in en puck, särskilt som målet blev så viktigt. Jag har en annan roll i år än tidigare och spelar inte lika mycket, men det gäller att ta vara på de minuter man får, säger han.

Med nattens seger har Panthers skaffat sig 3-2-övertag i serien och kan slå ut Washington i DC natten till lördag.

– Det kommer bli tufft, de är som sagt väldigt bra. Men vi ska försöka och om vi startar lite bättre och inte tar utvisningar finns chansen, konstaterar ”Bengan”.

Floridas Claude Giroux under nattens match.
Floridas Claude Giroux under nattens match.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!