Tomas Montén

Juniorkronornas ilska mot ”hotellbubblan”

Av: 

Simon Holm

Linus Norberg

HOCKEY

Beskedet att JVM ställs in kom som en chock.

Nu vittnar spelare i Juniorkronorna om uppenbara brister i ”bubblan”.

– Redan när vi kom till hotellet tänkte man; ”vad fan är det här?”, säger backen Simon Edvinsson.

Junior-VM i Red Deer och Kanada är inställt efter att totalt fyra spelare testats positivt för covid-19 och tre matcher fick ställas in.

Beskedet kom som en chock och gjorde en hel hockeyvärld besviken.

– Det känns piss, rent ut sagt. Man kan inte tänka så mycket… jag vet faktiskt inte. Det gick så jäkla fort. Jag fattar inte att det är sant. Man känner sig jäkligt maktlös, säger forwarden Åke Stakkestad till Sportbladet och fortsätter:

– Det känns extra surt i och med att vi inte har gjort något fel. Vi hade något bra på gång med laget... jag tror stenhårt på att vi hade spelat mot Kanada i finalen. Det är jag övertygad om.

”Varit folk som sprungit in och ut”

Efter beskedet att ställa in turneringen vittnar spelare i Juniorkronorna om stora brister i den ”bubbla” som arrangören tvingade in spelarna i för att förhindra en smittspridning.

På hotellet där Sverige och USA bodde arrangerades ett bröllop med upp emot 100 gäster och övrigt folk har fått gå runt hur som helst utan restriktioner.

– Det har knappt varit en bubbla på hotellet. Vi som lag har inte fått göra så mycket och mest suttit på rummen, men det har varit folk som sprungit in och ut ur hotellet. Det finns till och med frisörsalonger på hotellet som folk har använt. Så en bubbla har det absolut inte varit, säger Åke Stakkestad.

– Jag tycker att vi spelare har följt reglerna så bra vi kan, men klart man kan ha åsikter om varför det är folk som inte tillhör turneringen som vistas på hotellet. Jag är förvånad över hur lättillgänglig det har varit att komma in på hotellet. Det är en besvikelse att arrangemanget inte varit tillräckligt noggrant, säger Emil Andrae.

Sprungit runt utan masker

Frölundabacken Simon Edvinsson:

– Det hade kunnat skötas mycket bättre.

Har det skapat irritation i truppen?

– Det har varit en del snack. Vi har sett folk springa runt utan masker och redan när vi kom till hotellet tänkte man: ”vad fan är det här?”

Har ni påtalat det här för någon?

– Vi kan ju inte göra så mycket mer än att sköta oss. Det är ju inte vi som kan stänga hotellet, liksom. Men IIHF borde ha skött det här bättre.

IIHF meddelade under natten att man nu överväger att spela klart turneringen nästa år med planen att återuppta spelet någon gång efter senior-VM i maj.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Tomas Montén

LÄS VIDARE

Nästa svenska storback har presenterat sig

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tomas Montén

Kanada

Juniorkronorna

JVM i ishockey