Robin Lehners utspel: ”När ska hyckleriet sluta?”

Superstjärnan Jack Eichels skadesituation hänger över NHL som ett orosväckande moln inför den annalkande säsongsstarten.

En som brinner särskilt i frågan är Robin Lehner, som inte är nöjd med hur ligan och andra parter agerat.

– När ska hyckleriet sluta? frågar sig den svenske målvakten på Twitter.

Nyligen fråntogs Eichel kaptensbindeln i Buffalo efter att inte ha klarat lagets fysiska tester inför säsongen.

Anledningen är en naggande nackskada som stjärnan själv vill operera, men inte får för NHL-klubben.

Lehner har redan tidigare kritiserat hur Sabres hanterat frågan och i natt utvecklade han sitt resonemang ytterligare och passade samtidigt på att rikta kritik även mot andra håll.

– Var är spelarfacket och alla NHL-spelare i den här attacken på vår valfrihet? Jacks situation är galen enligt mig... och han blir attackerad av journalister som gömmer sig bakom yttrandefriheten. När ska hyckleriet sluta? skriver Lehner.

Jack Eichel.
Jack Eichel.

30-åringen fortsätter:

– Tycker NHL att det är bra att hålla en av sin generations bästa spelare utanför ligan? Hans kropp, hans val. Gör rätt.

Samtidigt rapporterar TSN att det pågått diskussioner mellan spelarfacket och ligan om just Eichels situation under en längre tid, även om den i dagsläget inte verkar vara nära en lösning.

– Det är komplicerat eftersom du pratar om ett monsterkontrakt och en pågående medicinsk dispyt. Men en intressant twist är även att lag intresserade av att byta till sig Eichel delges all ny medicinsk information som kommer in så processen fortgår, säger insatte Darren Dreger.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!