Joakim Eriksson efter avhoppet: Väldigt besvikna på Videll

Publicerad 2021-12-09

Joakim Eriksson, 45, lämnade Djurgården i går.

Nu bryter den förre sportchefen tystnaden – och kommenterar Videll-soppan.

– Det finns samtidigt en hel del i Linus agerande de senaste två månaderna inom Djurgårdens herrlag som varit oerhört själviskt, säger Eriksson till SVT.

Följ ämnen i artikeln

Efter sju år som sportchef i Djurgården valde Joakim Eriksson i går att lämna sitt uppdrag i Stockholmsklubben.

Djurgården har det fortsatt kämpigt i SHL och ligger sist i tabellen efter 25 matcher.

– Jag väljer att säga upp mig för att jag är ytterst ansvarig för herrlagets resultat och de är trots tuffa omständigheter alldeles för dåliga denna säsong. Jag känner heller inte att jag har hela styrelsens förtroende, säger Joakim Eriksson till SVT.

Erikssons avhopp kom plötsligt – endast sju dagar efter Djurgården gjorde förändringar i ledarstaben och då sportchefen skulle få en mer aktiv roll i matcher.

Ett annat ämne som uppdagats på sistone är vevan med den tidigare Djurgården-spelaren Linus Videll, som anmälde klubben för negativ särbehandling. Djurgården startade en utredning där de kom fram till att klubben inte hade gjort något fel, även om man bad Videll om ursäkt efteråt.

”Vet att att såväl lagkamrater som personal inom Dif är väldigt besvikna”

Men Videll och utredningen ska inte ha något att göra med Joakim Erikssons beslut att säga upp sig, menar han själv.

– Låt mig säga så här. Jag betvivlar inte att Linus blivit rejält besviken på situationen kring kaptensrollen. Den blev otydligt kommunicerad internt och det var inte meningen att det skulle få Linus att må som han gjorde. Det är något jag beklagar. Men det finns samtidigt en hel del i Linus agerande de senaste två månaderna inom Djurgårdens herrlag som varit oerhört själviskt och som jag vet att såväl lagkamrater som personal inom Dif är väldigt besvikna på.

Vidare menar Joakim Eriksson att jobbet som sportchef i Djurgården har krävt mycket den senaste tiden.

– Det har varit jobb dygnet runt under en lång tid och såväl knoppen som kroppen är rejält trött och sliten. Det är alltid tufft att behöva ta emot alla så kallade experters åsikter som inte har insyn i vad som sker men ändå anser sig veta. Men det är samtidigt en del av jobbet och jag flyr inte mitt ansvar för vår situation. Jag kommer nu vila några dagar…

I går kommenterade Djurgårdens styrelseordförande Kaarel Liheste beskedet om att Joakim Eriksson lämnat klubben.

– Det har varit en väldigt pressad tid eftersom Djurgården hockey inte har presterat i närheten av vad vi har förväntat oss. Givetvis har Jocke med flera tyckt att det varit jobbigt och säkert pressande. Men han har stått upp hela tiden och jobbat på rejält, sa han.

Gillar du Sportbladet? Följ oss på sociala medier

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!