Zetterberg: ”Jag fick säga åt William...”

Detroits-kaptenen nöjd med premiären trots förlust

HOCKEY

DETROIT. Den läckra mackan han serverade Gustav Nyquist räckte inte till seger.

Men med tanke tanke på att han inte spelat en match sedan början av april är Henrik Zetterberg ändå nöjd med nattens säsongspremiär. 

– Jodå, med tanke på omständigheterna kändes det helt okej, säger Detroit-kaptenen till Sportbladet efter 2-4-förlusten mot Toronto hemma i nybyggda hockeypalatset Little Caesars Arena.

De yngre lagkamraterna har hållit på och tragglat med försäsongsmatcher ett bra tag, men nu börjar allvaret närma sig – den riktiga säsongspremiären väntar ju på onsdag – så i natt klev Henrik Zetterberg, 37 år om en dryg vecka, in i handlingen också.

Han bildade Detroits förstakedja med Gustav Nyquist och Tomas Tatar i den näst sista träningsmatchen innan allvaret, mot Toronto i Little Caesars Arena, och såg ut precis som vanligt.

Stark med pucken, rapp i benen, förstklassig i passningsspelet – och 13.09 in i första perioden sa det pang. ”Zäta” hittade ”Gus” med en läcker passning mitt i slottet och landsmannen nöp till med ett direktskott.

– Ja, Gustav var bra med där, det blev fint, säger kaptenen när vi träffar honom efteråt.

Hyllar nya arenan

– I övrigt så, ja, det kändes väl okej. Nog märktes det att det var första matchen sedan april, men med tanke på omständigheterna får man väl vara nöjd. Det var ju min första match här i nya hallen också och den är verkligen fantastiskt häftig.

Maple Leafs vann alltså till slut med 4-2 och det berodde framförallt på radarparet William Nylander och Auston Matthews. De gjorde varsitt mål – ”Nyllet” med en konstnärlig volley-styrning – på assist från varandra och hade bud på mer, särskilt när Wings drog på sig utvisning efter utvisning i tredje perioden.

”Fick säga åt William...”

Då hade de kul, rent ut sagt. 

– Ja, jag fick säga åt William att ta det lite lugnt, flinar motståndare Zetterberg.

Även blågula backduon Calle Rosén och Andreas Borgman spelade för Toronto och gjorde det så bra att de flesta nu tror att minst en av dem kommer att ta en plats i den slutgiltiga trupp coach Babcock nominerar inom kort.

▪▪▪

Johan Larsson  stod för framspelningen till  Buffalos enda mål i en 1-3-förlust hemma mot New York Islanders – och Robin Lehner stoppade 19 skott.

▪▪▪

Carolina Hurricanes avslutade sin försäsong med en 3-1-seger hemma mot Washington.

Marcus Krüger och Joakim Nordström bokfördes båda för assist.

ARTIKELN HANDLAR OM