Torontos scout: ”Dahlin kan bli hur bra som helst”

Foto: Bildbyrån

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Kattens lek med råttan.
Och den största katten av dem alla är Rasmus Dahlin, 17.
– Han är så bra att han skulle bli draftetta som forward också, säger Torontos Europascout Thommie Bergman efter Frölundas seger (5–1) mot Gap.

Franska Gap Rapaces är en nivå under de övriga i Champions Hockey League, inför det första mötet med Frölunda hade de fyra förluster på fyra matcher, och 6-25 i målskillnad.
De fick det inte lättare mot Frölunda.

Toronto-scouten lyrisk över talangen

En av de som dominerade mest var Rasmus Dahlin, och på Frölundaborgs läktare satt förre storspelaren, numera Toronto-scouten Thommie Bergman och njöt.
– Det är skoj att se honom, han är väl värd biljettpriset. Han är lite extra. Nä, han är mycket extra faktiskt. Han har ett otroligt rörelseschema och kan bli hur bra som helst, säger han.
Dahlin hade ett antal fina lägen i matchen, bland annat ett skott i stolpen.

Frölunda överlägset

Frölunda var överlägsna matchen igenom, ledde med 4-1 efter två perioder (två mål av Ryan Lasch, och ett av återvändande Lias Andersson). Till slut blev det 5–1 efter att unge Filip Westerlund gjort sitt första a-lagsmål i en tredje perioden. Efter segern står det nu klart att de vunnit sin grupp i Champions Hockey League. Bara början för Frölunda, och för Rasmus Dahlin.
– Han är otroligt puckbegåvad, har ett rörelseschema som är unikt. Sen är han stor kille också, bygger väl på sig sju-åtta kilo till innan han är klar. Just nu känns det som att han bli något alldeles extra, säger Thommie Bergman.

Du är säker på att han går som draftetta i sommar?
– Vi får se vad som händer, men han är ju rankad etta och allt man ser pekar åt det också.

Något speciellt du var imponerad av i kväll?
– Det är lite samma som han visat tidigare. När han åker åt vänster åker de andra åt höger.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM