Målkungens nobbas – kritiserar klubben

Foto: Bildbyrån

avPelle Strandman

HOCKEY

Han var hockeyallsvenskans bäste målskytt – men nobbades nytt kontrakt av SSK.

Nu talar Anton Holm ut om sin besvikelse mot klubben som han menar har gett en felaktig bild av varför parterna går skilda vägar.

– Jag vill inte bli klassad som någon som bara spelar för pengarna, säger Anton Holm till LT.

Trots en målmässig succé i ett Södertälje som kvalade sig kvar i hockeyallsvenskan blir det ingen förlängning för Anton Holm till nästa säsong.

26-åringen fick inget nytt kontrakt av klubben trots att han med 28 fullträffar var seriens vassaste målskytt.

Enligt SSK började parterna diskutera en möjlig förlängning redan i januari. Något som nu Anton Holm förnekar i en intervju med Länstidningen Södertälje.

”Vill inte kasta någon under bussen, men...”

– Jag vill inte kasta någon under bussen, men jag blir väldigt besviken när jag ser vad SSK går ut med. Det stämmer inte alls.

– Att vi har diskuterat en förlängning sedan januari, det stämmer inte. Jag gjorde väldigt tydligt då för Mats Pernhem (klubbdirektören) att jag inte tänkte diskutera framtiden med någon innan säsongens slut. Det har jag inte gjort heller, säger han till tidningen och tillägger:

– Att de reviderat kontraktsförslaget stämmer inte alls. Jag har sett ett enda kontraktsförslag. Sedan skulle de komma tillbaka till mig. Men något mer kontrakt såg jag inte.

Ville ha reseersättning

Holm var beredd att skriva under kontraktet som skulle innebära en liten lönehöjning på 1000 kronor, och enligt Länstidningen Södertälje en total månadslön på 26 000 kronor.

Holm hävdar själv att det enda han krävde var reseersättning för nästa säsong.

– Det enda jag sa att jag ville ha var reseersättning. Jag pratade med Pernhem om det och då sa han att han skulle kolla det och återkomma. Sedan fick jag ett sms i onsdags där han skrev att jag inte skulle erbjudas något nytt kontraktsförslag.

ARTIKELN HANDLAR OM