Femte raka segern: ”Spelade riktigt bra”

HOCKEY

OTTAWA. Nashville Predators vägrar förlora i Stanley Cup-slutspelet.

De tog femte raka segern när de öppnade andrarundan mot St. Louis i natt.

– De kom milt uttryckt i en bra push i sista perioden, men dessförinnan tyckte jag det kändes ungefär som mot Chicago, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet efter 4-3-triumfen.

De klippte självaste Chicago Blackhawks i fyra raka i första omgången – och det ser ut som att Nashville bara tänker fortsätta likadant mot Central Division-rivalen St. Louis.

Åtminstone andraperioden i öppningsmötet i högljudda Scottrade Center i natt påminde starkt om uppvisningarna i United Center första playoff-veckan.

Med explosiv fart, blixtrande aggressivitet och kreativt passningsspel tryckte de tillbaka bluesmännen ordentlig och gick faktiskt upp i 3-1-ledning.

– Ja, i andra spelade vi riktigt bra. Då kändes det ungefär som mot Chicago, fastän spelet som väntat kanske var lite mer fysiskt mot Blues, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efter slutsignalen.

”Ett chansartat mål”

– Men i tredje kom de i en riktigt bra push, milt uttryckt, och vi blev lite för passiva.

Jo, Blues vägrade ”göra” en Chicago, svarade med en enastående forcering och kom faktiskt ikapp.

Men just när det kändes som att hemmalaget var på väg att ta över helt och nog skulle kunna komma att säkra segern  redan under ordinarie matchtid – då nyligen återbördade Vladimir Sobotka efter förarbete av Magnus Pääjärvi hade kvitterat med ett sylvasst skott – dök istället Nashville-grindern Vernon Fiddler upp framför Jake Allen och stötte in en matchavgörande slump-puck.

– Visst, det var kanske ett lite chansartat mål , men lag som är inne i bra stim får ofta studsarna med sig. Och det är ändå signifikativt för oss att hela tiden komma tillbaka, även när vi som ikväll tappat ledningar, fortsätter ”Flipper”.

Som själv styrde in en puck under den fina forceringen i mittperioden och därmed häver sig upp i toppen av den svenska målligan i slutspelet.

Ett mål och två assist

– Det var inte det snyggaste jag gjort, men nu är det slutspel och hur målen ser ut betyder väldigt lite, konstaterar han.

Matchens store kung var annars backstjärnan P.K Subban, som själv dammade in ett mål och också avlossade skotten som Colin Wilson respektive Filip styrde in.

– Han var bra även mot Chicago, utan att få samma utdelning. Så det är kul att se han plötsligt börjar producera också. Tre poäng, det är ju grymt. Då stärks han självförtroende och det kommer vi ha stor nytta av, säger svenske lagkamraten Forsberg.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM