SHL Svenska hockeyligan

Lassila hyllar sin son – jagar FBK

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Teemu Lassila är alla Färjestadsspelares värsta fiende så här långt i semifinalserien.

Nu får Växjökeepern stöd av pappa Hannu, SM-guldvinnare med FBK, som samtidigt jagar sin gamla klubb för uteblivna pensionspengar.

– Det här kommer påverka min pension negativt, säger han till NWT.

Teemu Lassila har varit i fokus så här långt i semifinalserien mellan Växjö och Färjestad. Senast var han mitt i kaoset under ett jätteslagsmål efter slutsignalen.

Hans pappa, Hannu, tog guld med Färjestad för 33 år sen.

Och han gillar vad han ser.

– Hahaha! Jag såg vad han gjorde. Kul! Det är så här det ska vara nu. Slutspel är en annan värld. Psykningar tillhör spelet. Teemu har ärvt temperamentet från mig, säger han.

Kämpar för pensionspengarna

Men det är inte bara Teemu som för en kamp mot Färjestad. Hannu Lassila kämpar just nu för att få ut pensionsavsättningar som FBK och HV 71 skulle ha gjort under hans säsonger i Sverige. Men det går trögt.

– Jag lyckades få fram några uppgifter från Riksarkivet. Nu har jag vänt mig till kammarrätten i Göteborg för att försöka rätta till det. Men chanserna är nog små. Det här kommer att påverka min pension negativt. Jag vet inte vad Färjestad och HV gjorde för fel som resulterade i att pensionsverket inte har uppgifterna nu, säger han till NWT.

Precis som Lassila säger så är nog dock chanserna mycket små, fram till 1982 var nämligen inte lönerna för idrottsmän pensionsgrundande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan