Henrik Zetterberg har fått diskbråck

HOCKEY

Till Sportbladet: ”Jag är inte orolig för OS”

Foto: Henrik Zetterberg.

NEW YORK. Han kan inte spela just nu.

Men Henrik Zetterbergs OS-start ska inte vara i fara.

– Nej, det är jag inte orolig för ännu, jag fokuserar på att bli bra inom några veckor och hoppas hinna spela åtskilliga matcher innan det är dags för OS, säger han till Sportbladet.

Pär Mårts fick en av de sämsta tänkbara nyheterna under tisdagen.

Henrik Zetterberg – hans mest givne forward i OS-truppen, förmodad lagkapten och allt –är skadad.

Han har en inflammerad disk i ryggen och tvingas vila åtminstone två veckor.

– Jag har känt att det varit något som inte stämmer på slutet och efter matchen i Ottawa i söndags blev det tydligt att det inte går längre. Så vi fick kolla upp problemet och ja, det visade sig vara en disk som är inflammerad, säger Detroit-stjärnan när Sportbladet talar med honom.

”En nervskada”

Har du ont?

– Nja, det är en nervskada så det känns i vissa positioner, när jag sitter och står, och så förlorar jag liksom kraften i benen. Men det är inte som förra gången jag hade ryggproblem, när jag inte kunde röra mig alls. Det kan jag nu.

Så vad händer nu?

– Jag får vila och så blir det behandling för att häva inflammationen. Det blir på sjukhus och vi får se vilken metod vi väljer, det finns några olika alternativ.

Men OS-starten är du inte orolig för?

– Nej, det är jag inte. Det är så långt bort ändå. Jag fokuserar på att bli bra om ett tag och hoppas hinna spela åtskilliga matcher innan det är dags för OS.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL