Upplagt för drama

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Rangers besegrade Toronto – har nu allt i egna händer

Hoppet lever Slutspelschansen finns fortfarande för Henrik Lundqvist, Anders Eriksson, Aaron Voros och de andra Rangersspelarna efter segern över Toronto i natt. FOTO: REUTERS
Hoppet lever Slutspelschansen finns fortfarande för Henrik Lundqvist, Anders Eriksson, Aaron Voros och de andra Rangersspelarna efter segern över Toronto i natt. FOTO: REUTERS

NEW YORK. Rangers gjorde vad de skulle mot ett blekt Toronto i natt – och nu väntar ett weekend-drama av guds nåde.

Ett dubbelmöte, på fredag respektive söndag, avgör om New York Rangers eller Philadelphia Flyers går till slutspel.

– Fixar vi det är det otroligt starkt, men vi måste göra två perfekta matcher. Hela säsongen hänger på det, konstaterar Henrik Lundqvist när Sportbladet möter honom efter 5-1-triumfen på Garden.

Det kan nästan inte bli mer infernaliskt.

Efter 80 matcher avslutar New York Rangers och Phildelphia Flyers grundserien med två matcher mot varandra – och de blir direkt avgörande för vem som tar den åttonde och sista slutspelsplatsen i östra konferensen.

– Ja, det är märkligt. För bara någon vecka sedan trodde ju ingen att det här är möjligt, men nu har vi saken i egna händer, säger Henrik Lundqvist.

– Det känns både inspirerande och irriterande. Jag tycker inte att vi borde vara i den här situationen, men nu är vi det och det är bara att acceptera. Fixar vi det är det otroligt starkt, men vi måste göra två perfekta matcher. Hela säsongen hänger på det.

En sak kan man nog slå fast med

Det kommer att bli svårare än i natt.

Bjöd inget motstånd

Ett Toronto som, med Fredrik Sjöströms ord, spelade ”pinsamt dåligt” bjöd i princip inget motstånd alls och ett taggat Rangers kunde redan i första perioden gå upp i 3-0-ledning.

Sedan var matchen i praktiken över.

– Men jag tycker vi var bra också, vi fick en lyckad start och sedan gjorde vi exakt som vi skulle, menar Lundqvist.

Fansen håller andan

Fast jodå, även ”Henke” är medveten om att en betydligt tuffare uppgift väntar mot stora, elaka Flyers.

– Det är ett bra lag, dom har gott om spelare som gärna går på mål och gör det svårt för mig. Det har väl varit lite upp och ner för min del mot dem genom åren, säger han.

– Men hur det går i de här två, avgörande matcherna är omöjligt att säga. Det är vidöppet.

Well, i New York har fansen redan börjat hålla andan.

Decenniets mest dramatiska hockeyhelg står för dörren.

Fotnot: Philadelphia ligger i nuläget två poäng för New York Rangers. Det innebär att Rangers – i tvåpoängssystemets NHL – måste vinna båda matcherna i helgen, och minst av dem under ordinarie matchtid.

Det finns också en teknisk möjlighet att Boston och Montreal dras in i streckstriden, men det troliga är att de båda säkrat sina slutspelsplatser innan helgen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN