Bjurman: Tampa måste få stopp på världens bästa kedja

Foto: Kim Klement / TT NYHETSBYRÅN

NASHVILLE. I natt låg Tampa-coachen Jon Cooper garanterat vaken och vred sig i svettiga lakan.

Innan måndag kväll måste han klura ut hur hans solbrända styrkor ska göra för att stoppa Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak.

Misslyckas han kommer världens bästa kedja gång på gång ställa till med samma slags show som i lördagens matiné i Amalie Arena – och se till att Stanley Cup-duellen mellan östra konferensens topplag blir provocerande kort.

För nej – det är ingen överdrift att beskriva Boston Bruins förstalina som den bästa som överhuvudtaget existerar våren 2018.

Ingen annat lag, någonstans, har tre stjärnor i samma formation som kompletterar varandra på samma sätt som mästerlige centern och playmakern Patrice Bergeron, dödlige snipern David Pastrnak och den avskydde Brad Marchand – utrustad med ett imponerande batteri färdigheter, men också förmågan att komma under skinnet på motståndarna som en fistel som växer inåt.

Svarade för elva poäng

Det visste Tampa Bay Lightning såklart innan öppningsmatchen i andra Stanley Cup-rundan under lördagen – de har ju stångats med divisionsrivalen från norr om förstaplatsen i östra konferensen hela säsongen – och jag törs lova att coach Jon Cooper och hans medarbetare ända sedan de slog ut New Jersey för en vecka sedan haft fullt fokus på hur den där trojkan ska neutraliseras. 

Förgäves, kan vi lugnt konstatera med facit i hand.

Boston vann den första matchen med svidande 6-2 och M-B-P-kedjan stod för sammanlagt elva poäng.

Morsning korsning liksom.

”Jomen”, försöker stressade Tampa-fans i min närhet påpeka, ”Toronto blev också överkörda av den där kedjan i första matcherna. Sedan lärde de sig och tog Bruins till Game 7”.

Sant – men det var i TD Garden Leafs åkte på de inledande propparna.

Lightning fick den här örfilen på hemmais och är nu absolut piskade att vinna match nummer två natten till tisdag.

Annars får de åka till Boston – där Bruins-coachen Bruce Cassidy kan matcha sin superlina som han vill och säkerligen skickar in den mot Brayden Coburn så fort han får tillfälle – och då blir det fruktansvärt jobbigt.

Vet bara att han måste lyckas

Frågan är vad Cooper ska hitta på där han ligger i sina förmodligen dyrbara sidenlakan i den varma Florida-natten och stirrar i taket.

Det räckte inte att han spelade några av ligans allra bästa backar – Norris Trophy-nominerade Victor Hedman, Anton Strålman och New York Rangers-förvärvet Ryan McDonagh – mot dem under lördagen.

Så vad?

Jag vet inte.

Jag vet bara att han måste lyckas i den föresatsen.

Annars är Boston Bruins klara för konferensfinal innan Florida ens hunnit smörja in hela kroppen med sololja.

avPer Bjurman

ARTIKELN HANDLAR OM