Efterlängtade jublet: ”Var verkligen skönt”

HOCKEY

NEW YORK. Nu är även Detroit-snipern Gustav Nyquists målnolla spräckt.

Han rånade landsmannen Filip Forsberg på blålinjen natt och snärtade sedan fri in den 4-2-puck som punkterade  hemmamatchen mot Nashville.

– Jag har haft gott om lägen även i tidigare matcher, så det var verkligen skönt att få göra första målet för säsongen, säger han till Sportbladet efter det som till sist blev en 5-3-seger.

Ska Detroit Red Wings ha någon chans att nå sitt 26:e raka slutspel krävs att lagets unga skyttar, med Gustav Nyquist i spetsen, levererar.

Så det var med stor belåtenhet coacher och lagkamrater såg vad som hände i mitten av tredje perioden i nattens hemmamöte 

”Gus” berättar själv:

– Filip Forsberg skulle ta sig ur egen zon, men blev störd av Darren Helm och tappade pucken. Jag hade momentet innan blivit utsatt för en interference nere vid kassen så jag var kvar i zonen och fick tag i pucken.

Sedan vände han tvärt, störtade tillbaka mot samma kasse och snärtade in 4-2 bakom Pekka Rinne.

”Vi var mycket bättre”

Och det syntes på den 27-årige skåningens målgest att han längtat efter det ögonblicket. 

– Ja, det är klart. Jag har haft gott om lägen även i tidigare matcher, så det var verkligen skönt att få göra första målet för säsongen, säger han..

Allra gladast är han dock över att rödvingarna faktiskt vann – och spelade riktigt bra. 

– Ja, vi var mycket bättre än mot New York Rangers häromdagen. Den matchen var det helt och hållet Jimmy Howard (målvakten) som vann åt oss, fortsätter ”Gus”.

Rookie-sensationen slogs

– Idag var det ett helt annat bett i vårt agerande och trots att vi tappade 2-1-ledning i två numerära underlägen kom vi tillbaka och vände. Det är starkt. 

Lagkamraterna fick också, något överraskande, se unge Dylan Larkin, fjolårets rookie-sensation, slåss – mot 28-årige Nashville-backen Yannick Weber.

– Lite oväntat, kanske, men han gjorde det verkligen bra. Han vann ju, och fick igång hela laget, menar Nyquist.

Som också svarade för en assist. Det gjorde även Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson – liksom Nashville-duon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM