Stjärnan missar hela säsongen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP/TT

ÖREBRO. Två raka uddamålsförluster.

Tunga skador på stjärnspelare.

Enligt uppgifter till Sportbladet ser det ut som att Örebros prestigevärvning Joakim Andersson missar hela säsongen.

Efter att ha haft problem att hitta centrar till de producerande kedjorna och ledande spelare hämtade Örebro Joakim Andersson, 27, från NHL-laget Detroit Red Wings.

Det var en av Örebros största värvningar genom tiderna och en av de mest uppmärksammade i hela SHL inför seriestarten när Andersson vände hem efter sex säsonger i Nordamerika och skrev ett tvåårskontrakt.

Bohuslänningen blev utsedd till assisterande kapten och hade en uttalad roll som center i förstakedjan.

Men Joakim Andersson har ännu inte kunnat träna på is.

Ryggskada

Enligt uppgifter till Sportbladet är läget mycket allvarligare än vad som hittills har framkommit och det ser ut som att Joakim Andersson missar hela säsongen.

Enligt vad Sportbladet erfar handlar det om en typ av höft- och ryggskada som Joakim Andersson spelade med i NHL under förra säsongen.

– Det var inget som gjorde att jag missade någon match förra säsongen. Jag trodde inte att det var så allvarligt, säger Joakim Andersson.

Vill inte uttala sig om skadan

Han är förtegen om typen av skada och när han tror att han kan vara tillbaka.

– Jag har inget bra svar. Jag vet inte så mycket själv helt enkelt, säger Andersson.

– Det som är klart att jag ännu inte har varit på is, jag har fått köra rehabiliteringsträning länge nu. Det är skittråkigt att sitta på läktaren, jag längtar efter att spela hockey.

”Ingen tidsplan”

Örebros general manager Pontus Gustafsson är också försiktig i sina uttalanden när det gäller sin prestigevärvning och planer på att täcka upp för honom med någon spelarförstärkning.

– Vi har ingen tidplan när det gäller Joakim Andersson. Vi tar det vecka för vecka, säger Pontus Gustafsson.

– Vi tittar ständigt på vilka spelare som finns tillgängliga på marknaden och som skulle kunna förstärka truppen. Det är klart att man vill hitta ersättare om ledande spelare blir borta.

När det gäller skadade Martin Johansson, forward i förstakedjan, är han i alla fall tillbaka på isträningen.

Örebro har förlorat de två inledande SHL-matcherna den här säsongen, borta mot Färjestad med 2–1 och hemma mot Rögle med 4–3 – båda efter tappad ledning.

Publicerad:

LÄS VIDARE