Omarks passning till Mårts

”Om jag är helt ärligt ska jag spela power play”

ST PETERSBURG. Petad i power play. Igen.

Och Linus Omark, 29, har sin uppfattning klar om det:

– Om jag är helt ärligt ska jag spela PP, enligt mig. Men det är ”Pelles” uppgift att bestämma. Han tar ut laget, säger Omark.

LÖNELISTA: Så sanslöst mycket tjänar Kanadas VM-trupp

Inför mötet med Ryssland gjorde Tre Kronor om i formationerna i power play. Det betydde att Linus Omark petades och inte fick plats i någon av de två power play-formationerna.

Tre Kronor nötte power play även på dagens morgonvärmning och samma uppställningar ser ut att få förtroendet även mot Kanada.

– Det är ”Pelles” (Mårts) beslut, jag spelar de byten jag får så får vi se, säger Omark.

Hur ser du på att du inte får spela power play?

– Om jag är helt ärligt ska jag spela PP, enligt mig. Men det är Pelles uppgift, han tar ut laget och jag accepterar det. Inga problem. Jag tar varje byte jag får och bara kämpar på.

”Jag anpassar mig”

Omark har under hela turneringen matchats i förstakedjan med Jimmie Ericsson och Mikael Backlund. Så här långt har det blivit sex assists, men inget mål från Omarks klubba:

– Vår kedja har vuxit och vuxit. Jimmie och ”Mickis” (Backlund) är bra på det de gör. Inte två lirare kanske, blir lite mer att vara stark på pucken, vinna den och skapa chanser på så sätt.

Hur passar det dig?

– Jodå, jag anpassar mig. Jag kan spela med alla.

Svaga matchinledningar har varit ett återkommande tema under stora delar av turneringen för Tre Kronor. Omark är tydlig med vad som blir viktigt mot Kanada:

– Att vi är med från start och inte får någon skitstart. Gör vi Kanada lite frustrerat tror jag vi kan överraska. Kanske inte vinna enkelt, det blir en tajt match, men som sagt överraska.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!