Västerås på väg att sumpa andra chansen

HOCKEY

Femte raka förlusten.

Västerås är på väg att bränna sin andra SHL-chans.

– Det här stinker, säger Brock Montpetit efter förlusten mot Rögle.

Västerås vann första matchen i allsvenska finalen mot Karlskrona, men har sedan förlorat fem raka kvalmatcher.

Sämst när det gäller, alltså.

Laget hamnade i ett 0-3-underläge mot Rögle och kom aldrig ikapp trots en stark slutforcering och nu leder skåningarna med 2-0 i matcher.

– Hade vi spelat som i sista perioden i tidigare matcher så hade vi redan varit i SHL. Men de två första perioderna var verkligen inte bra. Vi gav dem några mål och tvingades jaga och så har det varit i fem, sex matcher på slutet, säger forwarden Brock Montpetit.

Västerås har vänt underlägen i tredje perioden mot Rögle två gånger tidigare i år, något som man hade med sig in i sista akten.

”Mer och mer arga”

– Vi nämnde det i omklädningsrummet. Vi har gjort tre mål i den sista perioden i den där arenan tidigare, och nu gjorde vi det igen. Men vi släppte in två också. Vi måste försöka spela som i tredje perioden från start i nästa match, säger Montpetit.

Vad säger du om Västerås form?

– Den stinker. Man kan se det i omklädningsrummet: alla blir mer och mer nere, men också mer och mer arga. Den känslan vi har nu borde vi haft redan efter den första förlusten mot Karlskrona. Nu måste vi upp. Inget skämtande, inget skrattande, vi måste spela hockey.

Vad krävs för att vända det här?

– Vi måste se oss själva i spegeln. När man kommer till bänken ska man vara helt slut. Efter en match ska man vara helt tom i tanken. Jag vet inte om vi är där riktigt faktiskt, men vi måste dit. Det känns som vi fortfarande spelar grundseriehockey, vi måste hitta slutspelskänslan och bli mer fokuserade.

Tidigare upphämtningar

1 november 2014

Rögle-Västerås 3-4 (ot)

Daniel Sylwander sköt 3-1 för Rögle efter 8.30 av den sista perioden – en ledning som stod sig till slutminuterna. Sedan gjorde Dustin Johner tre raka mål för Västerås: 3-2 med 1.40 kvar, 3-3 med 39 sekunder kvar och sedan 3-4 med bara en sekund kvar av övertiden.

12 februari 2015

Rögle-Västerås 5-4 (str)

Efter 7.51 av den sista perioden sköt Jordan Smotherman 4-0 för Rögle – som såg ut att gå mot en klar seger. Men Västerås åt ikapp: Per Helmersson och Jeremy Williams gjorde två mål inom 20 sekunder, Erik Andersson sköt 4-3 med knappt fem minuter kvar och 31 sekunder från slutsignalen kvitterade Eddie Davidsson. Rögle avgjorde sedermera på straffar.