Ny svensksuccé i Rangers i natt

HOCKEY

Två mål av Jesper Fast: ”Det garanterar ingen plats”

1 av 3

NEW YORK. Försäsongens bäste målskytt på Manhattan:

Jesper Fast!

Den 22-årige smålänningen hängde ytterligare två kassar när New York Rangers i natt tog emot Philadelphia hemma på Madison Square Garden och därmed leder han faktiskt den interna skytteligan.

– Det är kul att få göra några mål, men det garanterar ingen plats i det här laget. Jag måste fortsätta jobba hårt och visa att jag förtjänar en chans, säger han till Sportbladet efter den fina insatsen.

Träningsmatchen mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers var en typiskt slafsig försäsongsövning utan mycket till nerv och underhållningsvärde, men Rangers-coachen Alain Vigneault kunde glädja sig åt att flera av de ungdomar som slåss om de öppna platserna i truppen verkligen tog för sig.

19-årige junioren Anthony Duclair – ”The Duke”, som han snabbt döpts till – var återigen frapperande säker och mogen i sitt spel och gjorde mål på nytt, 21-årige Ryan Haggerty stod för två riktigt granna baljor och lika många gjorde alltså svenske Jesper Fast.

Sammanlagt har han nu svarat för tre mål under försäsongen och därmed är han lagets skyttekung

– Jo, he he, det är ju kul att få göra några mål, särskilt med tanke på hur lite det blev förra året när jag var uppe, säger Jesper när vi träffar honom efteråt.

– Men det garanterar ändå ingen plats i den här truppen. Jag måste fortsätta jobba hårt och visa att jag förtjänar en chans.

”Gått helt okej”

”Quickie”, som Fast lite skämtsam kallas av lagkamraterna, har dock övertygat under hela den pågående campen och är definitivt en av de som gör anspråk på en av de där öppna platserna.

– Jo, det har gått helt okej. Men det finns mycket att jobba på och du såg ju ikväll, det är många som vill åt de där platserna. Två nya unga killar kliver fram och är jättebra, påpekar han.

”Mer bekväm nu”

Till skillnad från dem har Jesper emellertid redan ett års erfarenhet av livet i New York-klubben – och det hjälper.

– Absolut, jag fick ju emellanåt vara med här både under grundserien och slutspelet och lärde känna både spelare och ledare. Det gör att jag känner mig mer bekväm nu.

Henrik Lundqvist gjorde samtidigt sin första hela match för säsongen och är trots tre insläppta mål hyggligt nöjd.

– Det är fortfarande en del jag måste påminna mig själv om, att det är så och så jag ska göra. Men det kommer.

■ ■ ■

Även Viktor Fasth stod 60 minuter när Edmonton under natten tog emot Winnipeg.

Han var strålande och stoppade 27 av 28 skott.

Slutresultat: 3-1 till Edmonton.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL