Taktiken: Extra hård press på backarna

HOCKEY

"Stora och starka men inte inte så skridskostarka"

Foto: Landslagsbackarna Jonas Junland och Daniel Rahimi.

HV71 behöver minst en bortaseger för att ta sig till semifinal – och hoppas kunna ta en i kväll.

Taktiken: Sätta extra hård press på landslagsbackarna Jonas Junland och Daniel Rahimi.

– De är stora och starka, men inte så skridskostarka, säger HV71:s forward Teemu Laine.

Matchserien mellan Linköping och HV71 är precis så jämn och hård som många trodde på förhand. LHC vann med 3-2 på hemmaplan och HV71 svarade med att vinna med samma siffror i Jönköping i söndags. I kväll är det dags för en ny batalj i Saab Arena och en av grejerna som HV71 har pratat om är att sätta extra hård press på LHC:s landslagsbackar Jonas Junland och Daniel Rahimi.

– Vi försöker inte slå en eller två spelare spelare, men man försöker påverka spelarna som spelar ruskigt mycket, som Junland och Rahimi. Alla som spelar över 20 minuter blir trötta om man tacklar dem hela tiden, men jag vill inte avslöja så mycket mer, säger HV71:s forward Teemu Laine och ler.
– De är stora och starka, men inte så skridskostarka. Det är viktigt att man får puckarna bakom dem och får dem att jobba hårt, säger finländaren.
Tycker du att ni har lyckas få dem trötta?
– Ja, det tycker jag. Det har bara gått två matcher, men nu när serien går vidare tror jag att vi blir ännu starkare, säger Laine.
Linköping är förberett på att HV71 kommer att gå hårt på deras toppbackar.
– Jag tyckte vi löste det bra senast genom att se till att ha spelare i avlastningsytorna så vi kan spela oss ur. Sedan är det här grabbar som kan ta en tackling, säger LHC:s assisterande tränare Dan Tangnes.

Kommer Junland och Rahimi att orka om det blir en lång serie?
– Ja, det är jag inte ett dugg orolig för. Det är det backpar som har spelat mest i serien och de är tränade för det, säger Tangnes.

■ ■ ■

: Läs stor intervju med Linköpingsstjärnan Jeff Taffe.

Johannes Hägglund

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71

Jeff Taffe