Persson: Vi får se hur Leksand hanterar det

HOCKEY

LEKSAND. Malmö skrällde och vann den första matchen mot Leksand.

På onsdag väntar ett nytt möte – nu i en kokande Malmö Arena.

– Vi får se hur Leksand hanterar det. Vi är redo i alla fall, säger segerskytten Mattias Persson.

Med 1.30 kvar av den tredje perioden gjorde Mattias Persson avgörande 4-3. Malmöforwarden sköt, Oscar Alsenfelt räddade men returen gick i mål via Leksandsbacken Brian Connelly.

Malmö har fått en drömstart i den här matchserien som avgör vilket lag som tar steget upp i SHL. På onsdag har de chansen att sätta rejäl press på Leksand genom att vinna även den andra matchen, då hemma i mäktiga Malmö Arena.

Hoppas på fullsatt

Mattias Persson hoppas på fullsatt och ett mäktigt stöd från hemmapubliken.

– Jag hoppas det blir grym stämning, med 12 000 galna och tokiga malmöiter. Det är inte lätta komma ner till Malmö när vi har vår publik i ryggen. Vi får se hur Leksand hanterar det. Vi är i alla fall redo, det kan jag lova.

Malmö var den stora favoriten att ta klivet upp från allsvenskan, men skåningarna har varit uträknade flera gånger. Först missade de den allsvenska finalen. Därefter vara de nära att missa även direktkvals-matcherna. Först i den sista omgången säkrade de en plats.

”Absolut inte oförtjänt”

– Vi har varit nere i skiten, och var uträknade av egentligen alla. Att vi tog oss vidare var vändningen, nu har nu har vi rest oss och det gäller att rida på den här vågen. Det märks i gruppen att vi fått tillbaka självförtroendet. Vi spelar med fart igen, ingen handbroms, utan vi går för det och är redo att göra vad som krävs, säger Persson.

Är du förvånad att ni kan komma till Leksand och långa stunds dominera matchbilden?

– Jag har inte sett Leksand så mycket i år, men när vi spelar som vi ska är vi lika bra som flera lag i SHL. I stora delar är vi det bättre laget och det är absolut inte oförtjänt att vi vinner. Samtidigt var det här bara en seger, det handlar om först till fyra segrar men det tror jag alla inser.

ARTIKELN HANDLAR OM