Anmäls – efter bråket på uppvärmningen

Publicerad 2015-03-12

"Det är extremt ovanligt i svensk ishockey"

Det är verkligen slutspelskänslor på alla sina håll just nu.

I går var det Karlskogas Daniel Wessner och Malmös David Liffiton som slogs redan på uppvärmningen. Nu anmäls de båda av domarbasen Tomas Thorsbrink.
– Det är extremt ovanligt i svensk ishockey, säger han.

Det blev en minst sagt annorlunda start på Karlskoga–Malmö. Redan på uppvärmningen gjorde hemmaspelaren Daniel Wessner och gästernas David Liffiton upp i ett slagsmål.
Nu anmäls de båda till tävlingsnämnden och i ett senare skede kanske också disciplinnämnden.

– Jag är skyldig att skicka en rapport till tävlingsnämnden, eftersom det det också är en arrangemangsfråga när det sker innan match. Regelverket är så att vi inte har några domare ute på uppvärmningen. Då kan man inte döma några utvisningar före matchstart, säger domarchefen Tomas Thorsbrink till viasatsport.se.

Viasat: Tävlingsnämnden kan inte dela ut straff till enskilda spelare?

– Jo, det kan man göra, men det är upp till tävlingsnämnden. Det är en senare process, det är inget som påverkar morgondagen egentligen.

Körde på målvakten

Thorsbrink kan inte säga om ärendet går vidare till disciplinnämnden.

– Det kan jag inte svara på just nu. Jag måste titta på filmsekvenserna igen och se vad som de facto finns på film. Och det jag kan anmäla är det man faktiskt ser på film. Det kommer jag diskutera med disciplinnämnden under förmiddagen.
Anledningen till bråket sägs vara att Liffiton körde på hemmamålvakten Joel Gistedt under uppvärmningen.