”Det var en stor överraskning”

HOCKEY

Lagkamraterna i chock
efter Foppas besked

DENVER. Lagkamraterna och tränaren i Colorado är lika överraskade som alla andra över Foppas beslut att avbryta comebackförsöket efter bara två matcher.

– Det är en stor överraskning. Jag hade ett långt snack med Peter på planet hem efter matchen i Nashville och fick inga indikationer om att något var fel, säger gamle kompisen Adam Foote.

Stämningen i Avalanches omklädningsrum är dämpad efter måndagens morgonvärmning.

Spelarna har alldeles nytt fått beskedet att Peter Forsberg avbryter comebackförsöket och slutar med ishockey.

– Jag är mycket överraskad, säger unge stjärnan Matt Duchene.

– Jag tycker han såg riktigt bra ut under de två matcher han spelade och hade inte alls räknat med det här. Jag antar att det handlar om foten, för hockeymässigt finns det ingen anledning att han ska behöva lägga av.

”Inga indikationer”

Foppas mångåriga lagkamrat och vän Adam Foote är minst lika förvånad.

– Jag hade ett långt snack med Peter på planet hem från Nashville i lördags och fick inga indikationer om att någonting var fel, berättar han.

– Så när jag vaknade i morse och fick det här beskedet blev jag minst sagt förvånad. Men det är bara Peter själv som känner sig själv och sin kropp och vi får respektera hans beslut. Nu måste vi gå vidare.

Coachen Joe Sacco var också oförberedd på måndagens bomb i Pepsi Center.

– Jag har inte pratat med Peter själv ännu och vill helst låta honom föra egen talan, men jag beklagar att han inte kommer spela med oss mer, säger han.

– Jag tycker han var bra under de två första matcherna. Bränslet tog slut i tredje perioden i Nashville, men det är naturligt när man gör comeback och spelar back-to-back. Några tecken på att han led eller hade det tufft såg jag inte.

”Min stora idol”

Sacco ångrar inte att han beredde plats för svensken i laget – och säger att han inte gjort annorlunda om han på förhand vetat att det bara skulle bli matcher.

– Nej, vi hade inget att förlora på det här. Peter är en av de största som spelat i den här organisationen och att få möjligheten att använda honom...hur skulle man säga nej till det? Jag är övertygad om att han ändå haft en väldigt positiv inverkan på våra unga spelare.

Det bekräftas av Matt Duchene.

– Ja, jag är väldigt tacksam över att jag fått chansen att spela med honom. Han var min stora idol när jag växte upp, så jag glömmer aldrig detta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL