”Rådbjer är ett hån mot hela sporten”

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro rasar mot domaren

Örebro föll i slutsekunderna mot Rögle.

Då gick Örebros starke man Mikael Fahlander till attack mot domare Ulf Rådbjer.

– Han är den största idioten som någonsin beträtt en is. Han är ett hån mot hela sporten, säger Fahlander.

Ulf Rådbjer signalerar för 6–6-målet. Ett resultat av att Rögle hade power play i slutet av matchen.
Foto: VIASAT
Ulf Rådbjer signalerar för 6–6-målet. Ett resultat av att Rögle hade power play i slutet av matchen.

Kvalseriens första omgång blev en rysare – speciellt i Örebro. Hemmalaget ledde med 6–5 i slutet av matchen, 18 sekunder före slutet. Då drog Örebro på sig en utvisning i ena sarghörnet, 2+2 för hög klubba.

En tuff utvisning och domare Ulf Rådbjer gjorde något som få domare vågar att göra: ta utvisningar i slutsekunderna av en match.

Det dröjde bara nio sekunder för Rögle att utnyttja det numerära överläget och kvittera till 6–6. Och bara 49 sekunder in i sudden death kunde Rögle göra 6–7 och ridå för poplaget Örebro.

”Vill vara i centrum”

Efter förlusten var Örebrospelarna och hemmapubliken i upprorsstämning, mot framför allt domare Rådbjer. Och Örebros storsponsor och medlem av sportgruppen, Mikael Fahlander, var rasande efter förlusten och bjöd på en kraftig domarsågning.

– Rådbjer vill alltid vara i centrum och han är den största idioten som någonsin beträtt en is. Han är ett hån mot hela sporten, säger Mikael Fahlander.

Sportbladet ber Fahlander att utveckla kritiken.

– Utvisningen som ger fyra minuter i powerplay för Rögle är helt felaktig. Det är kamp om pucken i sarghörnet och det är snarare vi som ska ha ett powerplay, de hålller i Pär Edblom i momentet före, säger Fahlander och knappt kan andas av ilska.

”Tvinga till pension”

Fahlander tänker inte gå vidare till Ishockeyförbundet och protestera mot Rådbjer.

– Det är ingen mening och det blir snarare så att Rådbjer får döma oss oftare om vi klagar, säger Örebro-basen och avslutar med en uppmaning till Ishockeyförbundet och Rådbjer.

– Han var bra som domare förr i tiden, men inte

i dag. Förbundet borde tvinga honom till förtidspension, eller skicka honom till division 3, säger Fahlander och vet att hans uttalanden kan leda till böter eller en varning från Ishockeyförbundet.

– Jag hoppas jag får böter, säger han.

Sportbladet har sökt vice domarchef Lars-Johan Ryhed och Ulf Rådbjer utan framgång.

Tomas Ros

Publicerad: