Stående ovation för ”The finnish flash”

HOCKEY

Fest när legendaren återvände: ”Jag kommer att komma ihåg det här för resten av mitt liv”

Foto: Teemu Selänne.

Det var bara en träningsmatch.

Men oj, vilken hockeyfest publiken i Helsingfors bjöds på när Jokerit mötte Anaheim Ducks.

Anledningen: hemvändande Teemu Selänne.

Anaheim vann matchen med 4–3 sedan Ryan Getzlaf avgjort i sudden death, men det var stämningen innan nedsläpp som åskådarna i den fullsatta Hartwall Arena (13 349) främst kommer att minnas.

Livslångt medlemskort

Strax före nedsläpp fick Anaheims 41-årige veteran Teemu Selänne ett livslångt medlemskort av Jokerits ordförande Hjallis Harkimo och i samband med detta ställde sig publiken upp och gav Selänne en lång stående ovation.

– Det känns riktigt bra. Jokeritfansen och alla hockeyfans har alltid varit viktiga för mig. Jag kommer att komma ihåg det här för resten av mitt liv, sa en rörd Teemu Selänne till tv-kanalen Nelonen.

”The finnish flash” lämnade Jokerit för 19 år sedan för att åka över till NHL och spel i Winnipeg Jets. Genom åren har han öst in mål för Jets, San Jose Sharks, Colorado Avalanche och Anaheim Ducks. Kronan på verket var Stanley Cup-segern med Ducks 2007.

Möter Buffalo på fredag

I kvällens match noterades Selänne för en assist till Corey Perrys 2–0-mål.

Anaheim inleder NHL-säsongen på fredag när laget möter Buffalo Sabres i Hartwall Arena. På lördag kommer Ducks till Stockholm för match mot New York Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL