“Provar gärna Elitserien”

avJonas Gustavsson

HOCKEY

Succéliraren Broc Little siktar uppåt

Poängligan i allsvenskan leds inte av Linus Klasen, Conny Strömberg eller Pelle Prestberg.

Där återfinns istället amerikanska sensationen Broc Little, 23.

- Västerås tog hit mig för att göra poäng så jag gör bara mitt jobb, säger poängkungen.

Västerås har inlett säsongen i allsvenskan strålande. Västmanlänningarna har kasserat in 16 av 18 möjliga poäng i säsongsinledningen, gör flest mål, släpper in minst mål och har seriens i särklass bästa power play (38,2 %).

En av anledningarna till framgången?

Broc Little, 23.

Den snabbe och explosive amerikanen levererade två nya assist i 6-2-segern på bortaplan mot Oskarshamn och har på sex matcher gjort fem mål och totalt 13 poäng.

- Jag har alltid gjort mycket poäng och det gör jag igen, säger vänsterskytten som i somras hoppades på en NHL-chans.

- Det rann ut i sanden, men det är inget att hymla om att jag vill till NHL. Men jag ser det här som en bra språngbräda mot framtiden och när jag pratade med Jason Walters som spelade i Västerås ifjol så hade han bara gott att säga om staden och landet. Jag gillar de här större ytorna där man kan skapa lite bättre spel.

Kedjan med Little, William Karlsson och Peter Öberg är seriens hetaste så här långt in på säsongen. Trion har kombinerat in 27 poäng på sex matcher.

- Det klickade för oss direkt på försäsongen. Anledningen tror jag är att vi är så lika. Vi vet precis vad de andre ska göra och det gör att man kan ligga steget före hela tiden.

Västerås har de senaste säsongerna exporterat spelare till NHL och Elitserien; Patrik Berglund, Mikael Backlund, Pär Arlbrandt, Niklas Olausson och Damien Fleury kan snart följas av nästa VIK-förädlade talang.

- Det är för tidigt att snacka om Elitserien, men visst är det ett alternativ för mig och jag provar gärna. Men just nu försöker jag koncentrera mig på Västerås, menar Little.

Varför går det så bra för laget?

- Jag har ingen bra förklaring mer än att vi har många bra spelare och ett fungerande system. Vi försöker spela en aggresiv ishockey. Många andra lag vill spela långsammare, men vi försöker få ur dem ur deras komfortzon, och det har vi lyckats med hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM