Mårts flydde tv-studion

HOCKEY

”Han gick till presskonferensen”

Efter den historiska förlusten mot Norge på straffar ville nog många höra Pär Mårts förklaring.

Man väntad

– Han gick till presskonferensen så han är nog snart tillbaka skulle jag gissa, sa Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv som fick rycka in i stället.

Men förbundskaptenen och födelsedagsbarnet dök aldrig upp framför TV3:s mikrofon.

Pär Mårts som inte fick någon vidare födelsedag 30 maj 2011. En tung förlust mot Norge efter straffar och ett spel som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Efter matchen lovade TV3 att det skulle komma intervjuer med Loui Eriksson och Pär Mårts.

”Mårts sprang förbi”

Men någon Mårts i tv-rutan blev det aldrig alltså.

– Det har varit stängt till Tre Kronors omklädningsrum länge och jag såg hur Pär Mårts sprang förbi där nere, förklarade Niklas Jihde, reporter på TV3.

I stället fick man tv-tittarna nöja sig med en intervju med Johan Garpenlöv, som inte trodde på att Mårts hade flytt i frustration.

– Han gick till presskonferensen så han är nog snart tillbaka skulle jag gissa.

Hur var stämningen bland spelarna?

– Jag har inte hunnit snacka med de alls men det var väldigt tyst och besviket i omklädningsrummet, säger Garpenlöv i TV3.

Samtliga experter sågade Tre Kronors spel efter förlusten, och Garpenlöv uttryckte även han en viss oro inför fortsättningen av turneringen.

”Svårt att förklara”

– Det är klart att det inte känns bra när vi förloar mot Norge i den här matchen. Det är väldigt svårt att förklara, det såg spänt ut och pucken studsade från klubborna och det kändes inte som vi spelade som ett lag.

– Vi har mycket att jobba på i spelet, säger Garpenlöv.

ARTIKELN HANDLAR OM