Opererad Heino kan försvinna

HOCKEY

En del i elitseriens stora målvaktskarusell

Foto: Här är några av målvakterna som kan byta klubb.

Skadan i vänster ljumske har stört Christoper Heino-Lindberg, 26, i fyra år.

I dag opereras målvakten – som inte vet om han blir kvar i AIK nästa säsong.

– Vi får se vad det finns för lediga klubbar, men framför allt vad AIK vill, säger Heino-Lindberg – som är en del i elitseriens stora målvaktskarusell.

Foto: Kan ha gjort sitt för AIK.

Christopher Heino-Lindberg vaktade AIK:s kasse i premiärmatchen mot Linköping den 15 september. Men efter att ha hoppat in i förlustmatchen mot HV den 18 oktober var det slutspelat.

”Jäklig tuff tid”

Från läktaren har han sett Viktor Fasth storspela.

– Jag hade nog haft goda chanser att få stå mycket. Även om Viktor har spelat bra kände jag mig väldigt het, säger Heino-Lindberg.

– Det har varit en jäkligt tuff tid. Jag var med och tog upp ett lag i elitserien och ville få visa upp mig i finrummet. Men jag har gått sönder med jämna mellanrum och då blir man inte speciellt het på marknaden.

Heino-Lindbergs kontrakt löper ut i maj.

– Jag förväntar mig ingenting. Det är nog lite beroende på vad som händer med Viktor.

Har du haft tankar på att lägga av?

– Nej, jag tänker inte ge mig än. Det är 90 procents chans att det går bra. Min målsättning är att hinna tillbaka i träning redan den här säsongen. Det man inte dör av stärker en. Jag har ett

revanschsug.

Humorn oskadd

Inför operationen visar Heino-Lindberg att han inte har tappat sin sköna humor.

– Det är vänster ljumske. Det kan du skriva, så kan motståndarna åka på mig där. Men de har nog hunnit glömma vilken ljumske det var innan jag är tillbaka...

Heino-Lindbergs situation, med ett kontrakt som upphör efter säsongen, är långt ifrån unik. Alla lag, utom HV71, har målvakter med utgående kontrakt.

Hadelöv stannar

En målvakt som lär lämna klubben är Johan Holmqvist. Frölunda verkar inte vilja förlänga, och han har pekats ut som Brynäs näste målvakt.

– Jag vet hur jag vill ha det, ”Honken” och jag har känt varandra länge. Men det är ingen idé att spekulera, då blir det aldrig så som man har tänkt sig, säger Brynäs sporthef Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

En målvakt som verkar bli kvar i sin klubb är Andreas Hadelöv. Skellefteås 35-åring har imponerat stort och har till och med varit med i Pär Mårts landslagstankar.

– Vi har inlett lite diskussioner. Skellefteå har frågat mig om jag är redo att satsa ett år till, och det är jag, sa Hadelöv till Sportbldet i tisdags kvälll.

Mycket riktigt. På onsdagen kom pressmeddelandet som förkunnade att Hadelöv stannar i Skellefteå en säsong till.

ARTIKELN HANDLAR OM