Ny variant - då kom första straffmissen

HOCKEY

Zuccarello bommade efter fyra raka straffmål: ”Synd att jag försökte mig på en ny variant”

Foto: AP

NEW YORK. Det blev ingen femte raka strafftriumf för Mats Zuccarello.

För första gången i NHL-karriären missade norrmannen en straff när New York Rangers i natt föll mot Pittsburgh.

– Jag tänkte att även Pittsburgh ser highlights på tv och försökte mig på en ny variant. Det var ju synd, säger ”Zuke” till Sportbladet med ett snett leende efter 4-3-förlusten på Garden.

Han har ju haft ett sanslöst facit vid straffavgöranden under sin korta NHL-karriär, norske elitserieprofilen Mats Zuccarello.

Innan nattens möte med Pittsburgh på Madison Square Garden hade han satt fyra straffar – av fyra möjliga.

Merparten av dem dessutom direkt avgörande, och ohyggligt snygga.

Så det var ju inte så märkligt att Rangers-fansen förenades i ett unisont ”Zuuuuuuuuuke” när han åkte fram för att ta straff nummer två under avgörandet mot Penguins.

”Får skylla på alla andra”

Men tyvärr, några sekunder senare var den iögonenfallande sviten bruten. Ett försök att skjuta pucken mellan benen på en överlag suverän Marc-Andre Fleury misslyckades.

– Ja, man kan inte sätta dem alla. Men det var synd att jag försökte mig på en ny variant. Jag tänkte att Pittsburgh också ser highlights på tv, säger han med ett snett leende när vi möter honom i omklädningsrummet efteråt.

– Fast omgivningen har varit på mig om att testa nåt nytt också. Jag får skylla på alla andra, he he.

Norrmannen – som sedan han runt nyår etablerade sig i Rangers fått hockeyintresset i hemlandet att fullständigt explodera – befinner sig i en tuff situationen just nu.

Pressen blir hårdare

Tunga Rangers-pjäser som länge gått skadade är på väg tillbaka, en efter en, och konkurrensen om platserna i laget hårdnar nu rejält.

Zuccarello måste prestera på högsta tänkbara nivå för att slippa bli nerskickad i farmarlaget igen.

– Jo, men så har jag känt hela tiden. Pressen är hela tiden hård här, man måste alltid spela bra, säger han.

– Jag är beredd på att jag kan bli skickad till Hartford igen och tänker inte bryta ihop för det. Det är bara att fortsätta slita.

Henke tog sex straffar

Henrik Lundqvist tog sex av Pittsburghs straffar, men i sjunde försöket lyckades unge Dustin Jeffrey sätta avgörandet på honom.

– Jag är mycket besviken. När det blir straffar hamnar så mycket av fokus på målvakten, det man gör är så avgörande för om laget vinner eller inte, säger han.

– Visst, jag tog sex straffar, men jag skulle ha tagit den sjunde också, Jag var inte tillräckligt tålmodig och det känns surt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL