JVM-stjärnan: ”Tycker att det är uppblåst”

avTomas Ros

VÄSTERÅS. JVM-målvakten Samuel Ersson, 19, är tillbaka i vardagen.

Efter kvartsfinalförlusten och ett hett mästerskap som slutade med en festnatt.

– Jag tycker att det är uppblåst och vad spelar det för roll att de gick ut? De har lirat ihop i fyra år i landslaget, säger han efter segermatchen.

Samuel Ersson var en av de JVM-spelare som klarade sig bäst från fansens och medias sågningar efter mästerskapet. Han gjorde ett bra mästerskap rakt igenom.

Efter att ha gått vidare till semifinal tolv gånger i följd misslyckades Juniorkronorna i årets kvartsfinal, 0–2-förlust mot Schweiz. En blytung sorti.

– Kommer aldrig glömma det där heller, säger Samuel Ersson.

Matchens lirare

Han har precis blivit vald till matchens lirare på måndagskvällen mot Leksand, seger med 3–1, och innan han möter media ber han om lite tid att få äta mat. Han försöker vara så noggrann som det går med grunderna för att orka hela säsongen.

– Klart att man tömt sig lite mentalt. En månad har det varit fokus på JVM. Men nu ska jag försöka hitta tillbaka till säsongen med Västerås. Gäller att kunna slappna av och vila när det inte är hockey, säger han.

Han har knappt sett kvartsfinalen i efterhand. Bara lite highlights.

– Jag blir illamående när jag ser bilderna. Tio gånger av tio ska vi vinna, tycker jag. Men det blev en sådan där match. Oerhört surt, säger han.

Och innan han landade i Sverige igen spred sig nyheten att juniorerna varit på nattklubb i Vancouver, efter det tunga JVM-uttåget. Något som förbundskapten Tomas Montén fördömde och förbundsbasen Anders Larsson vill utreda.

”Vad spelar det för roll?”

Själv tycker Erssons att lagkamraternas festnatt var förståelig.

– De har lirat ihop sedan U16. Vad spelar det för roll egentligen när mästerskapet var slut? Jag fick inga klara direktiv vad som gällde, som jag minns det. Tycker också att det blev klart uppförstorat. Men det blev inte bra när det kom ut som det gjorde, säger han.