Rakell efter Anaheims seger: ”Ruggigt skönt att vinna”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Jim Mone / TT
Anaheims Hampus Lindholm och Rickard Rakell jublar.

NEW YORK. Efter tolv raka förluster fick Anaheim i natt slutligen nog, satte ner foten och knockade Minnesota med 3-0.

– Det kändes ruggigt skönt att vinna idag, en tyngd släppte verkligen från axlarna, säger målskytten Rickard Rakell till Sportbladet.

Det har varit turbulenta dygn runt ankflocken från södra Kalifornien.

Inte nog med att de med 3-1-förlusten mot Detroit natten till i onsdags slog dystert klubbrekord i nederlag – redan innan dess hade general managern Bob Murray börjat gå med lien i spelartruppen och trejdat bort den ene efter den andra.

Så i bortamatchen mot Minnesota i natt ställde Anaheim upp med en hel räcka nya ansikten, inklusive några småvalpiga upplockade från farmarlaget i San Diego (medan Pontus Åberg, som tillhörde Ducks tills sås sent som i onsdags, pikant nog spelade för motståndarna…) – och nyordningen fick effekt.

Gästerna gjorde tre snabba mål direkt i första perioden och höll sedan 3-0-ledningen till slutsignalen.

Och därmed var den eviga förlustraden avklippt.

– Det kändes ruggigt skönt att vinna idag, en tyngd släppte verkligen från axlarna, säger Rickard Rakell när vi når honom efteråt.

– Vi var som som ett helt nytt lag, med alla nya som kommit in. Det var väldigt skönt att känna deras positiva energi och glädjen de hade med sig. Det var bara för oss andra att försöka ta del av den så mycket det bara gick.

Rickard gjorde själv ett av de tre mål i inledningen och har nu nätat tre matcher i rad. Det indikerar att skyttekungen från Sollentuna är på väg att hitta sin normala rytm efter den skada som tvingade honom att sitta på läktaren mellan 10 december och 11 januari.

– Jo, det känns ändå ganska bra för mig, tillstår han.

– Jag har väl inte fått något jättelyft, men jag har hittat några puckar framför målet som jag lyckats pilla in. Självklart är det en riktigt skön känsla att göra mål, särskilt när vi vinner också.

▪▪▪

Förra gången Toronto besökte Tampa för toppmöte med Bolts låg de på som bålgetingar matchen igenom men sänktes av fullständigt omöjlige keepern Andrei Vasilevskij.

I natt blev det precis tvärtom.

Serieledarna Lightning spelade vansinnigt bra hockey, men kunde inte komma till tals med Frederik Andersen – medan Leafs hade lite lättare mot ”Vasy”.

Därför tog gästerna en prestigeladdad 4-2-seger.

– Det var en väldigt bra match mellan väldigt två lag. Vi är inte nöjda med resultatet, men precis som Toronto stod vi för en bra insats. Puckarna ville bara inte gå in, säger Victor Hedman till nhl.com

Just ”Vigge” lyckades dock smälla in ett mäktigt skott och spelade dessutom fram till ett mål.

▪▪▪

I nattens andra stormatch mellan Central Division-rivalerna Nashville och Winnipeg i Bridgestone Arena var det de senare som visade var det så kallade skåpet ska stå.

Efter en förstaperiod när Preds dominerade rätt ordentligt tog Jets över och vann till slut med 4-1.

– Det är en fin känsla att känna självförtroendet vi har i den här hallen. Tro mig, jag har spelat i lag som inte haft det mot Nashville och det är inte kul, säger målskytten Bryan Little till nhl.com.

Viktor Arvidsson gjorde Predators tröstmål och har därmed stått för sammanlagt fem fullträffar i de senaste fem matcherna.

▪▪▪

New York Islanders tycks ha hävt sig upp i toppskiktet av Metropolitan-tabellen för att stanna.

I natt sopade de till New Jersey med 4-1 i gamla Nassau Coliseum och nu är de bara en poäng bakom Columbus och Washington.

– Vi höll oss till vår plan i 60 minuter, försökte inte stajla, tog oss inte upp i mitten och försökte oss på några dumma varianter som man bara kan hoppas ska fungera. Det är exakt så vi måste spela, säger Robin Lehner till nhl.com.

Han har vunnit tio av sina senaste elva matcher och var stabil i natt också, men hans lagkamrater såg till att Devils inte fick mycket att utrymme alls i offensiv zon så han behövde bara stoppa sexton skott.

▪▪▪

Mellan Boston och St. Louis i TD Garden var det hårt och jämnt tills Carl Gunnarsson gav Blues ledningen md 2-1 i mitten av andra perioden.

Då tände Bruins till, tog över och vände och vann till sist med 5-2.

Jakob Forsbacka-Karlsson noterades för en assist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM