Brynäs IF

Brynäs vann – men ilska mot domaren

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

Brynäs vann med 2–1 mot Karlskrona.

Men Ponthus Westerholm slashing höll på att sänka laget.

Efter matchen sågade han rejält domaren Morgan Johansson.

– Tycker det är pinsamt. Vi har haft Morgan Johansson ett par matcher nu. Jag tycker han är Sveriges sämsta domare, säger Ponthus Westerholm till Sportbladet efter matchen.

Det var efter knappa åtta minuter in i tredje perioden som situationen inträffade. Brynäs ledde med 2–0 och var på väg mot en säker seger mot jumbon Karlskrona. Då hamnade Ponthus Westerholm i en närkamp med en Karlskronaspelare och sträckte ut klubban – vilket renderade i en matchstraff för slashing. Efter matchen får Sportbladet tag på en besviken Ponthus Westerholm. Då passade han på att såga domaren Morgan Johansson.

– Jag tycker att det är pinsamt. Vi har haft Morgan Johansson ett par matcher nu och jag tycker han är Sveriges sämsta domare, säger Ponthus Westerholm till Sportbladet efter matchen

Alla som kan hockey ser det

Men trots att Karlskrona lyckades reducera och var ytterst nära att kvittera, så höll Brynäs ut och vann med 2  –1.

– Alla som kan hockey ser att jag försöker få tag i pucken. Jag är inte alls ute efter att skada någon. Någonstans kan köpa att jag åker ut två minuter, men inte ett matchstraff.

Hyllar succémålvakten efter segern

Segern mot Karlskrona var Brynäs andra raka seger. Laget har dessutom fyra raka matcher med poäng i. Man befäster också sjätteplatsen som innebär direktavancemang till slutspel. Det är också bara sex poäng upp till Luleå som innehar tredjeplatsen för tillfället.

– Vi har betydligt bättre fart skridskorna nu än tidigare. Hela laget, inklusive vår kedja har fått upp självförtroendet rejält. Vi siktar uppåt i tabellen nu, säger Ponthus Westerholm och fortsätter:

– Sen har vi Felix Sandström där bak. Han är helt otroligt stabil och sprider ett stort lugn till försvaret. Han gjorde några helt avgörande räddningar och räddade oss i slutet av matchen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF