Arvidsson bakom Nashvilles vändning

avPer Bjurman

NEW YORK. Det tog ett tag att få fart på benen efter den långa ledigheten, men till slut gick Viktor Arvidsson och Nashville i spinn i återkomsten mot Florida i natt.

”Arvy” gjorde två mål och hjälpte till att vända 0-1-underläge till 4-1-seger.

– Jag tyckte vi blev bättre och bättre ju längre matchen pågick och i tredje var vi riktigt bra, säger hjälten till Sportbladet.

Även de bästa kan ha svårt med tajming och flås efter ett uppehåll så långt som det som NHL-lagen just avnjutit – därom gav Nashville Predators tydligt besked när de återvände i tjänst mot Florida Panthers 

I två perioder var de påfallande sega och hamnade i slutet av andra också i 0-1-underläge.

Foto: Joe Skipper / TT

Men sedan kom tredjeperioden. Då skakade topplaget från Central-divisionen i sanning av sig ringrosten.

– Jag tycker vi blev bättre och bättre ju längre matchen pågick och i tredje var vi riktigt bra, säger Viktor Arvidsson när vi når honom efteråt.

”Studsade på domaren”

– Då lyckades vi också göra fyra raka mål och jag tycker vi förtjänade dem.

Två av dem prickade Viktor in själv – varmed han nu är uppe i 20 mål, trots att han missade en hel månad under hösten med bruten tumme.

– Vid första målet var det en bra dropp av Filip Forsberg. Den gav mig mycket tid att gå in och skjuta. Det var skönt att se pucken gå stolpe in, fortsätter ”Arvy”.

– Andra var bara tur, pucken studsade på domaren och jag kunde lägga den i tom kasse.

Forsberg hade assist även på det målet, liksom på ett som Roman Josi smackade in. Hans sammanlagda skörd blev alltså tre assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM