”Vi står inte och faller med någon”

HOCKEY

Hedin har klivit fram när Timander saknas

Foto: Hyllad Pierre Hedin.

ÖRNSKÖLDSVIK. När en backstjärna gick sönder klev en annan fram. Modos Pierre Hedin har getts stort förtroende i Mattias Timanders frånvaro.

– Får man spela mycket växer också självförtroendet, säger Hedin efter 3–2 mot Brynäs.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Sedan stjärnbacken Mattias Timander fick problem med ett diskbråck har Modotränaren Harald Lückner satt stor tillit till backen Pierre Hedin.

Numera spelar Hedin nära 25 minuter per match, att jämföra med drygt 18 minuter medan Timander var på startuppställningen.

Och Hedin gör det bra.

”Blir bättre och bättre”

– Pierre blir bättre och bättre hela tiden, berömmer Lückner.

Hedin anser att uttagningen Channel One Cup i december var en positiv upplevelse.

– Självklart är det kul att spela med landslaget, dessutom hade jag aldrig spelat för Bengt-Åke (Gustafsson, förbundskaptenen).

Du snittar nära 25 minuter per match i Modo nu. Kommentar?

– Ju mer du får spela, desto bättre självförtroende får du. Det har alltid varit så, att när man får förtroende så växer man.

När Modo i går hemmaslog Brynäs med 3–2 var Hedin inne på Modos samtliga mål framåt och inget bakåt. 3–0 imponerar i plus/minusstatistiken, dessutom svarade han för två assists.

– Alltid roligt att göra poäng, men i det läget vi är i tabellen är det ändå huvudsaken att vi vinner.

Timander tillbaka

Hedin medger att skadade Timander och Per Hållberg är saknade, men att Modo klarar sig ändå.

– Vi står inte och faller med någon spelare. Det finns många duktiga killar i laget, och när de (Timander och Hållberg) kommer tillbaka blir vi ännu starkare.

Timander har börjat träna någorlunda för fullt och hoppas snart vara tillbaka.

– Jag har kört två gånger på is och det har känts okej dagen efter. Jag ska träna varannan dag framöver och om det funkar bra hoppas jag vara tillbaka inom en till två veckor, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM