Luleå kvitterade i slutsekunderna igen

HOCKEY

Södertälje besegrade Kloten

För andra gången på tre träningsmatcher slår Luleå in en kvitteringspuck med bara sekunder kvar.

– Allt negativt prat har blivit en bra tändvätska, säger Anders Burström som slog in 2-2-målet 18 sekunder före slutsignalen i mötet mot Jokerit.

Foto: Anders Burström

Det har varit mycket negativa skriverier om Luleå inför säsongsstarten. Har det inte handlat om den ekonomiska problemen med Obol så har det berört Mikael Renbergs övergång till rivalen Skellefteå.

Och inte har de tre första träningsmatcherna imponerat rent resultatmässsigt - två oavgjorda och en förlust. Men bakom den statistiken finns tre matchvändningar. Två där kvitteringspucken slogs in med bara sekunder kvar av matchen och en där vändningen dock inte räckte ända fram.

Den senaste vändingen kom under tisdagskvälIens match mot Jokerit i Mästarcupen på Åland. Finnarna ledde länge med 2-1 efter en orörlig start av Luleå. Men med 18 sekunder kvar av matchen höll sig Anders Burström framme och kunde få in pucken i mål.

Han menar att truppen har svetsas samman av de yttre omständigheterna och att vändningarna i slutsekunderna är tecken på det.

- Vi har inte kunnat få en bättre morot. Jag tror stenhårt på det här laget, säger han till aftonbladet.se.

Södertälje slog Kloten

I övrigt var det bara Södertälje som träningsspelade av elitserielagen. De tog sin tredje raka försäsongsseger när de besegrade schweiziska Kloten hemma i Axa Sports Center.

Matchen inleddes inte i något högre tempo, men sedan satte SSK fart och smällde in två mål signerade Petri Pakaslahti och Linus Klasen.

Kloten reducerade kort därefter, men tredje perioden blev mållös fram till att Ragnar Karlsson slog in pucken i tom bur med 23 sekunder kvar av matchen.