Per Svartvadet avgjorde för Modo

HOCKEY

Klättrar i tabellen efter seger mot Brynäs

Få lag i elitserien har den här säsongen hållit så jämna steg som Modo och Brynäs.

Av fyra möten slutade tre 3–3 (Brynäs vann en i förlängning) och en 4–3 i Brynäs favör.

För att jämna ut siffrorna ytterligare vann Modo det femte mötet med 2–1.

– Det kunde ha gått hur som helst, sade Modos tränare Harald Lückner.

Det skrev även kollegan i Brynäs, Leif Boork, och antagligen resten i Swedbank Arena i Örnsköldsvik under på. Båda lagen hade en hel del chanser, inte minst i den tredje perioden, och det var egentligen ett typiskt ”skitmål” som avgjorde. Per Svartvadet, Modokaptenen, gjorde det visserligen bra när han vände om i slottet och snärtade till men pucken studsade turligt via Nicklas Bäckström och in bakom Daniel Sperrle i mål.

– Det har ju varit klassiskt jämna matcher mellan oss under säsongen. Förra gången var det vi som hade marginalerna på vår sida, den här gången var det Modos tur, sade Leif Boork diplomatiskt.

Harald Lückner var naturligtvis glad för vinsten. De tre poängen innebar att Modo fråntog just Brynäs tredjeplatsen i tabellen. Men särskilt nöjd med spelet var han inte.

– Vi hade flyt, vi kom aldrig riktigt med något tryck. Visserligen har vi några spelare borta men det är ju ändå en möjlighet för andra att kliva fram. Vi måste bli bättre i det kreativa spelet, sade Lückner.

Långtifrån välspelad

Matchen var långt ifrån välspelad och det var först i tredje perioden som publiken egentligen fick valuta för pengarna, då spelet böljade fram och tillbaka och det var chans på chans. Men det var frukten av slarvigt spel snarare än bra spel.

Daniel Sperrle i Brynäs mål och Karol Krizan i Modos hade inga lätta uppgifter, men båda gjorde väldigt bra ifrån sig. Bäst minns nog publiken Sperrles räddning när Per-Åge Skröder och Zdenek Blatny kom två mot en. Skröder spelade i sidled till Blatny som hade öppet mål – men Sperrle hann dit och gjorde en fantastisk plockhandsräddning.

Finländska nyförvärv

Båda lagen kom med var sitt finländskt nyförvärv till matchen,Janne Hauhtonen i Brynäs och Kristian Kuusela i Modo. Båda visade att de kommer att tillföra sina respektive lag tyngd när det vankas slutspel.

Bäst på planen var dock Brynäs kedja med Andreas Dackell, Mads Hansen och Johannes Salmonsson där Dackell glänste – inte minst i spel i numerärt underläge.

I Modo förtjänar Per Svartvadet och Zdenek Blatny beröm, liksom backen Tobias Enström.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM