Nu släpper inte VF slutspelsplatsen

HOCKEY

Tre mycket intressanta matcher i kväll; HV 71-FBK , Frölunda-Skellefteå samt LHC-Luleå.

Skulle Frölunda ta chansen och kliva upp på slutspelsplats?

Frölunda är kanske det mest formstarka laget i elitserien med fyra raka segrar och nu är man på slutspelsplats. Den släpper man inte i första taget. Skellefteå har dalat på sistone.

Skulle LHC vinna sin första match efter tränarbytet?

Den chansen tog dom inte, jag tror LHC ska ägna dom sista dagarna innan transfer-deadline att försöka få en målvakt som håller elitserieklass. Det har dom inte just nu.

Gunnar Persson fick ju gå men ska sanningen fram så kunde inte Gunnar göra mycket åt att inte målvakten tar handledsskott från mittzonen.

Skulle FBK ta chansen att ta serieledningen?

Ett FBK med en hel hög av bra spelare på sjuklistan gjorde en grymt bra bortamatch och lyckades få oavgjort på ordinarie tid och sen vinna i förlängning.

Nu leder man serien, dock med en match mer spelad än HV 71.

En liten annorlunda trend vi ser i svensk hockey är att många av lagen i toppen av tabellen redan nu går ut och talar om att dom ska byta tränare till nästa säsong.

Vill hålla i taktpinnen

Varför man går ut redan nu kan ju bero på flera olika orsaker:

Man vill ge den tränare man har i klubben en fair chans att hitta ett jobb till nästa säsong, (de flesta lag signar sina tränare till nästa säsong nu).

Man vet att media kommer att få reda på att man söker en ny tränare då man börjar ringa runt till agenterna. (man vill hålla i taktpinnen själv).

Man kanske bara vill sätta press på den nuvarande tränaren då han kanske har för höga lönekrav. (typ sänk dina krav annars byter vi)

Man vill tala om att man söker ny så alla agenter vet om det i tid.

Genom att man signar nya spelare för nästa säsong redan nu så måste man kunna tala om för dom vem som ska leda laget.

Sex dagar kvar!

Ska man hitta nåt nytt så har man inte så många dagar kvar att leta.

Anders Masken Carlsson ([email protected])