SHL Svenska hockeyligan

”Inget lag får det lätt mot Södertälje”

Av: 

Sportbladet.se

HOCKEY

Sportbladets granskning av elitserielagen fortsätter – i dag: Södertälje

Nu fortsätter Sportbladets granskning av elitserielagen inför seriestarten.

I dag får tränarstaben tycka till om Södertälje.

Leif Boork, Brynäs

– Känner jag tränaren Leffe Strömberg rätt så kommer vi att få se ett hårt arbetande lag, som dessutom spelar tufft. Det är alltid svårt att etablera sig som nykomling i elitserien, men SSK har chansen. Som alltid gäller det att få en bra start i serien och det gäller att ta poäng direkt. Annars kan det bli en lång och jobbig säsong. SSK kan bli allt mellan 8–12 i tabellen.

Hans Särkijärvi, Djurgården

– Jag har sett laget en match den här säsongen och det syntes direkt att det kommer att bli ett hårt arbetande gäng, som är beredda att kriga om varje poäng. Tror att Södertälje kan överraska och jag tippar att laget slipper hamna i kvalserien i vår. Det är en känsla jag har. Det finns mycket rutin i laget trots att det är nykomlingar i elitserien.

Per Bäckman, Frölunda

– Jag tycker att Södertälje är lite svårbedömt, men jag ger laget en bra chans att stanna kvar i elitserien. Många i laget har varit med och spelat i elitserien tidigare och vet vad som krävs för att lyckas. Det är en enorm fördel. Spelarna är dessutom enormt hungriga på att få visa upp sig från sin bästa sida. Jag tror faktiskt att SSK är ett av lagen som kan överraska.

Tommy Samuelsson, Färjestad

– Det känns som om Södertälje har värvat karaktärsspelare som kommer att jobba för varandra. Jag tror att det är en medveten satsning. Leif Strömberg hade bra framgång i Bofors med liknande spelartyper, och den prägeln ville han sätta på laget redan i fjol. De första matcherna blir oerhört viktiga: får Södertälje en bra start kan laget överraska.

Jan Karlsson, Linköping

– Känslan är att Södertälje kommer att vara ett lag med väldigt mycket energi. De kommer säkert att vara ett lag som arbetar kopiöst mycket, tuffa som fasen att möta. De lär leverera hårt jobb, det kommer slita på motståndarna. Om det räcker i elitserien? Det vet man aldrig.

Kent Johansson, HV 71

– En intressant nykomling som jag inte har någon riktig koll på. De har försökt att förstärka, men jag är osäker på hur bra de nya spelarna är. Linus Klasen är en oerhörd talang som jag hade ögonen på när jag tränade Timrå. Att de inte värvat de största namnen behöver inte vara negativt. De har gjort det bra på försäsongen, även om det inte behöver betyda så mycket.

Roger Rönnberg, Luleå

– Ett hårt jobbande lag som vi förlorade mot i en träningsmatch. Södertälje har fått bygga vidare på stommen från i fjol, och har byggt ett lag på karaktärer i stället för kända namn och stjärnspelare. Nykomlingar är jobbiga att möta och inget lag kommer att få det lätt mot Södertälje.

Harald Lückner, Modo

– Jag vet inte så mycket om Södertälje om jag ska vara ärlig. De krigade sig upp till Elitserien i fjol och har byggt vidare på den stommen. Har inte så många namnkunniga spelare, det känns som att det mest handlar om att jobba hårt, men Leif Strömberg har ju lyckats med såna lag tidigare och jag tror att laget passar ”Leffe” bra.

Magnus Arvedson, Mora

– Var ruskigt aktiva på transfermarknaden och fick det man ville ha. De tog bland andra en av våra stabilaste backar (Jarno Kultanen). Jag tycker inte att man kan räkna Södertälje som nykomling. De är som vilket annat elitserielag som helst. De vann många matcher i fjol och tar med sig en vinnarkultur till den här säsongen.

Charles Berglund, Timrå

– Jag tror att Södertälje kommer att överraska många den här säsongen. Tränaren Leffe Strömberg är duktig på att bygga lag och det kommer att visa sig, var så säkra. Många spelare i laget har dessutom varit i elitserien tidigare och vet vad som krävs. SSK kommer mentalt förberedda och deras försäsong har ju sett riktigt, riktigt bra ut.

Per-Erik Johnsson, Skellefteå

– Leffe Strömberg har sopat ihop ett gäng som verkar gå på i ullstrumporna, det är väl lite av hans kännetecken. Sen vet jag inte riktigt hur rutinen är. Med Enroth och Bjurling ser de ju skapliga ut på målvaktssidan också.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan