”Står och hånflinar”

HOCKEY

Storbråk i båset: "Får väl se hur kaxig han är nästa gång"

Gävle. Bottenmöte och livsviktiga poäng på spel. Då rann känslorna över på Brynäs Daniel Widing och Skellefteås­ Thomas Larsson som började slåss – inne i avbytarbåset.

– Vi får väl se hur kaxig han är på isen när vi möts nästa gång, säger Daniel Widing.

Upprinnelsen till det spektakulära slagsmålet var en tacklig precis utanför Brynäs bås på veteranbacken Tommy Sjödin.

”Där går gränsen”

– Det var en respektlös tackling av Per-Anton Lundström. Den är mycket värre än den som Kankaanperä blev avstängd fyra matcher för efter att ha kört över Linus Klasen. Som tur är tittar Sjödin precis upp så Lundström missar skallen. Då ser jag en kille stå och hånflina och tycker han är skithäftig. När jag frågar honom vad han flinar åt kliver han över på vår sida av båset, och det gör man bara inte. Där går gränsen, han ska bara hålla sig borta, jag vet inte ens vem jag börjar slåss med, säger Daniel Widing.

Matchen var stökig redan från start och efter 16 sekunder åkte Mikael Renberg och Jörgen Sundqvist ut 2+2 för roughing och på den vägen forsatte det. Men det var en bit in i tredje perioden som den historiska fighten startade, många fler spelare fyllde på och kaos utbröt.

– Det skriks emellan båsen hela tiden så det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. De borde sätta upp ett plexiglas eller något emellan båsen. Det har varit nära många gånger förr kan jag säga. En vakt eller något skydd är vad som behövs, säger Daniel Widing.

Annan uppfattning

Widings antagonist JVM-spelaren Thomas Larsson hade en annan uppfattning om hur bråket startade.

– Någon måtta får det vara på snacket. Widing stod och hånade oss och det är lätt att var tuff när man står i båset med 25 andra gubbar, men vi möts väl igen, säger Thomas Larsson.

När slogs du i ett bås senast?

– Det är faktiskt första gången, men någon gång måste väl vara den första.

Slänga sig in

Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén stod närmast och fick tillsammans med linjedomare Fredrik Ulriksson slänga sig in mellan det två för att få stoppa på det hela.

– Det var lite hett som det kan bli i sådan här matcher, men det var bara att gå in och slita loss dem från varandra, säger Pecka Alcén.

Förutom de två matchstraffen delades det ut tolv tvåminutare och två tiominutersstraff.

ARTIKELN HANDLAR OM