Timrå tog tredje raka segern

HOCKEY

Backlund nollade sin förra klubb

Timrå vann tredje raka segern när Skellefteå besegrades med 2–0 – och ”Challe” Berglunds gäng hakar på topplagen i elitserien.

– Vi får vara tacksamma för de här tre poängen. Efter en riktigt bra start tappade vi det mesta utom försvarsspelet, konstaterade Timråtränaren Challe Berglund.

Johan Backlund höll nollan för tredje gången den här säsongen – och Timråmålvakten var den ende av de fyra landslagsmännen i Tre Kronors trupp inför decemberturneringen i Prag och Moskva som visade landslagsklass.

Backarna Robin Jonsson (Timrå) och Tobias Wiklund (Skellefteå) förde en rätt anonym tillvaro på isen och Timrås forward Jonathan Hedström fick inte mycket att stämma den här kvällen.

Skön seger för landslagsmålvakten

– Otroligt skönt med en seger. Men vi gjorde inte alls någon bra match, sade landslagsmålvakten Johan Backlund, som haft några motiga matcher i november – 1–7 mot Färjestad och 2–6 mot Linköping.

Timråmålvakten hann med flera landsuppdrag förra säsongen, men nu är han landslagsaktuell igen för första gången den här säsongen. Bättre sätt att kvittera ut landslagsbiljetten än att hålla nollan kunde Timråmålvakten inte ha önskat sig.

– Det ska bli otroligt skoj att åka till Ryssland igen. Jag var ju där med juniorlandslaget, sade Johan Backlund som räddade alla 27 skott som Skellefteåspelarna fick iväg mot Timråmålet.

– Johan Backlund gjorde några riktigt bra räddningar, konstaterade också ”Challe” Berglund.

För uddlöst

Skellefteå lever allt farligare i elitserietabellens bottenregion och förlusten i Timrå sved rejält för Skellefteå som bjöd upp till en jämn kamp.

– Vi måste göra mål på våra chanser, speciellt i powerplay. Vi måste sätta de chanser som vi skapar om vi ska ta poäng i en sådan här jämn match, sade Skellefteåtränaren Per-Erik Johnsson.

Skellefteå kom snett in i matchen då backen Per-Anton Lundström drog på sig ett matchstraff redan i den femte matchminuten. Skellefteåbacken tryckte ner Erik Andersson med en allt för brutal tackling vid sargen. Timråspelaren fick lämna matchen med en hjärnskakning.

Timrås finländska kedjetrio skapade som vanligt en hel del farligheter i anfallszon. Mika Pyörälä hade mest fart på skridskorna av alla Timråspelare. Det var ingen tillfällighet att det var den 26-årige finländaren som påpassligt höll sig framme och styrde in 1–0 på backen Pär Styfs tunga skott – ett viktigt 1–0-mål när två minuter återstod av första perioden.

Anton Axelsson prickade in sitt tredje elitseriemål när han ökade på till 2–0.

ARTIKELN HANDLAR OM