Stjärnvärvningen kvar i omklädningsrummet

avFredrik Jönsson

HOCKEY

Daniel Pietta plockades in för att skjuta Leksands IF till SHL.

Men i ett viktigt skede i hockeyallsvenska finalen mot Timrå blev han kvar i omklädningsrummet.

– Det är en skada. Jag fick information ungefär två minuter innan jag gick ut till den tredje perioden, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

Leksands IF värvade in tyska duon Daniel Pietta och Marcel Müller för att nå SHL. Pietta gjorde åtta poäng på åtta matcher i hockeyallsvenskan.

Men i hockeyallsvenska finalen mot Timrå har Pietta haft det tyngre. Det blev en poäng i första mötet, som slutade 4–3 till Timrå. I hemmamötet i dag fick Pietta inte avsluta matchen.

”Det är en skada”

Pietta kom inte ut till isen till den tredje perioden, han blev kvar i omklädningsrummet. Och assisterande tränaren Jens Nielsen gav ett korthugget svar som väckte frågetecken:

– Pietta har lite smågrejer, därför är han kvar i omklädningsrummet, sa Nielsen till C More under matchen.

Efteråt förklarade huvudtränaren Leif Carlsson.

– Det är en skada. Jag fick information ungefär två minuter innan jag gick ut till den tredje perioden. Jag måste få rapporten innan jag kan svara mer, säger Leif Carlsson.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Daniel Pietta.

”Måste bli mer rejäla”

Flera spelare i Leksands IF var besvikna på lagets prestation mot Timrå.

– Vi måste bli mer rejäla, mer puckar mot mål. Vi förlorar för mycket närkamper därute, vi måste in med pucken mot mål. VI hamnar i hörnan och det funkar inte, säger stjärnan Mattias Ritola.

Johan Porsberger tycker att spelarna hade fel fokus under matchen.

– Jag tycker vi fokuserar mer på att bråka med dem. Vi går i deras fälla, de har mycket tjuvnyp och grejer. Till slut börjar vi hålla på, vi fokuserar mer på det och domaren än själva matchen, säger Porsberger i C Mores sändning.

Timrå vann andra finalmatchen med 2–1. Det betyder att laget har 2–0 i matcher och kan avgöra hockeyallsvenska finalen på hemmaplan på tisdag.

– Vi möter ett bättre lag, de är starkare än oss över 60 minuter, säger Leksandstränaren Leif Carlsson.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Timrå