SHL Svenska hockeyligan

”Får får vara glada för poängen”

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Ny förlust för Frölunda - men poängnollan sprack

Segern är klar för Timrå.

Segern är klar för Timrå.

Foto: Robin Nordlund

Poängnollan spräckt, men segernollan intakt. Frölunda Indians förlorade borta mot Timrå IK med 3–2 efter förlängning och storfavoriternas kräftgång fortsätter.

– I dag fick vi alla fall en poäng och får vara glada för den, säger tränaren Ulf Dahlén till PPV.

Nej, det vill inte riktigt lossna för pressade Frölunda Indians. Trycket på laget inför matchen mot Timrå var riktigt stor och inte blev det bättre av att hemmalaget gjorde 1–0 efter bara 53 sekunders spel när Fredrik Hynning bröt sig igenom och sköt otagbart. Sedan handlade det bara om Timrå i nästan tolv minuter där Johan Holmqvist sattes på ordentligt prov. "Honken" redde ut situationen och till slut kunde gästarna komma i en bra omställning och Patric Blomdahl kvitterade med ett rappt handledsskott.

– Den sitter jäkligt skönt, säger Blomdahl till PPV.

En perfekt lobb

Fyra minuter senare tycktes det som om turen hade vänt för Frölunda. Ett blockerat skott blev till en perfekt lobb som via Johan Backlunds rygg letade sig in i mål och så var plötsligt göteborgarna i ledning med 2–1 inför den andra perioden.

– Det andra målet är ett riktigt skitmål, säger Fredrik Hynning till PPV.

Han såg dock till att utjämna drygt två och en halv minut in på andra perioden och återigen tog hemmalaget över spelet. Holmqvist fortsatte att storspela och 2–2 i paus var en bonus för Frölunda.

– I två perioder är jag missnöd med 2-2 för våran del. Sedan måste jag säga att Frölunda har lite vassare chanser i tre periode. Sett över hela matchen får vi vara nöjda med två poäng, säger Timrås tränare Challe Berglund till PPV.

Nöjd med en poäng

Ja, i den tredje perioden var det Frölunda som främst jagade segern och de vann också skotten med 6–2, men det gick till förlängning där Timrå ändå drog det längsta strået. Första poängen för Frölunda, men första segern får laget alltså vänta på. Ändå var tränaren Ulf Dahlén nöjd efteråt.

– Vi ville ju ha tre. Vi får ju ändå en poäng med oss. Grabbarna jobbar oerhört hårt och vi skapar mycket chanser, men det vill sig inte riktigt, säger han.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan