NHL

Samuelsson tillbaka i Detroit Red Wings

Av: 

Jonathan Ekeliw

HOCKEY

Skrev tvåårskontrakt i natt

Mikael Samuelsson.
Mikael Samuelsson.

Mikael Samuelsson återvänder till Detroit Red Wings.

Natten till måndagen skrev 35-åringen på ett tvåårskontrakt värt sex miljoner dollar.

Free agent-fönstret hann knappt öppna innan Detroit Red Wings hade gjort sin första svenskvärvning.

Jonas ”Monstret” Gustavsson lyckades inte komma överens om något kontrakt med Winnipeg Jets – som bytte till sig hans rättigheter från Toronto i samband med draften – och skrev i stället på för den blågula kolonin i Michigan.

Natten till måndagen var det dags för svenskvärvning nummer två.

Vann Stanley Cup 2008

Mikael Samuelsson återvänder till Detroit – där han vann Stanley Cup 2008 – efter tre säsonger på flykt, och har tecknat ett tvåårsavtal värt sex miljoner dollar med klubben.

35-åringen byttes bort från Vancuver Canucks till Florida Panthers i vintras, och producerade totalt 31 poäng på 54 matcher den gångna säsongen.

Så sent som för en vecka sedan hävdade Floridas general manager Dale Tallon att parterna var ”nära” ett nytt kontrakt och att de ”kommer att komma överens”.

Men nu är alltså veteranen klar för Detroit, som förutom Jonas Gustavsson har sex svenskar under kontrakt: Henrik Zetterberg, Johan Franzén, Gustav Nyquist, Joakim Andersson, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL