Zetterberg: ”Bara lägga bort telefonen och hoppas”

HOCKEY

NEW YORK. Ska Detroit Red Wings trots allt ge sig in i playoff-racet?

De tog andra segern på ett dygn med en övertidstriumf mot svårt sargade New York Rangers på Madison Square Garden i natt – och har plötsligt ”bara” fem poäng upp till strecket.

– Jo, men det är många lag emellan , så det blir tufft. Vi måste vinna praktiskt taget varje match nu, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter 3-2-vinsten.

Det såg ett tag ut som att Henrik Lundqvist och hans just nu hårt ansatta kompisar faktiskt hade chansen att bryta den långa förlustsvit som, inte helt oväntat, blivit resultatet av den utförsäljning av ”Blueshirts”-truppen som pågått ett par veckor och når sin kulmen idag, måndag.

I mitten av tredje perioden lyckades nämligen Jesper Fast kvittera det som tidigare varit 2-0-ledning för gästerna från Michigan och sedan hade Rangers allt momentum.

”Snygg styrning”

Men till sist fick de nöja sig med en poäng – i sig en liten framgång, sett till hur saker och ting artat sig på Manhattan på slutet.

När blott sex sekunder återstod av övertidsperioden styrde Detroit-backen Trevor Daley elegant in den avgörande den avgörande 3-2-pucken – på volley.

– Mm, det var en snygg styrning, säger Henrik Zetterberg när vi träffar honom efteråt.

– Det var överhuvudtaget starkt av oss att komma tillbaka efter att de hämtat upp vår ledning så sent. Och det känns fint att vi äntligen tagit några segrar nu.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

”Måste skärpa den detaljen”

Ja, för det innebär ju att rödvingarna faktiskt hakar på i playoff-racet i öst – i alla fall litegrann.

De har fem poäng upp till strecket nu.

– Jo, men det är många lag emellan, så det kommer ändå att bli tufft. Vi måste vinna praktiskt taget varje match i fortsättningen, fortsätter ”Zäta”.

– Det är lite frustrerande att tänka på att vi slarvat bort några poäng genom att tappa ledningar sent i matcher de senaste veckorna. Men bra lag vinner såna matcher, vi måste helt enkelt se till att skärpa den detaljen och bli bättre på att stänga stänga till när vi har ledningen.

Nu väntar några timmar när alla NHL-spelare håller andan – inklusive de i Detroit.

För 15.00 denna måndag, lokal östkusttid i USA, går ligans trade deadline – och ingen kan vara hundraprocentigt säker på att han inte sitter på ett plan till en ny hemstad någon gång under dagen.

– Nej, för de som inte har no trade-klausuler blir det lite svettigt. Men det är inget man kan kontrollera, det är bara att lägga ifrån sig telefonen och hoppas på det bästa, säger kapten Zetterberg. 

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT / NTB Scanpix

Nash debuterade för Boston

Rangers skickade redan på söndagsmorgonen iväg sin största forwardsstjärna, Rick Nash, till Boston – och bara några timmar senare debuterade han för Bruins, borta mot Buffalo.

Nash-effekten uteblev dock. B's förlorade – lätt skrällartat – med 4-1 mot den östra tabelljumbon.

– Men för egen del kändes det ändå bra. Det klickade direkt med kedjekamraterna David Krejci och Jake Debrusk, och jag fick en del uträttat runt kassen, säger han till nhl.com. 

En av spelarna han byttes mot – Ryan Spooner – stod samtidigt för två assist i sin första match med Rangers.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL