Klart i kväll: Örebro & Leksand till kvalserien

avJonas Gustavsson

HOCKEY

… men fortfarande ovisst för Karlskoga

Foto: PIC-AGENCY, CONNY SILLÉN

Två av tre direktplatser till kvalserien är spikade: Örebro och Leksand tog nämligen planenliga segrar och är nu helt klara för kvalspel.

Det är däremot inte BIK Karlskoga som sensationellt förlorade mot avsågade Almtuna.

Örebro har varit serieetta i princip hela säsongen men kvalserieplatsen säkrades först i den tredje sista omgången sedan Tingsryd besegrats med 3-1 på bortaplan. Segern var lagets blott andra trepoängare på tio matcher.

Det väntade kvallaget får sällskap av Leksand som säkrade sin kvalseriebiljett via en 3-0-seger mot Troja/Ljungby på hemmaplan, där de formstarka dalmasarna plockade poäng för tionde matchen i rad.

Lagen kan därmed spela av de två sista omgångarna som saknar betydelse, och ladda upp inför kvalserien som drar igång om knappt tre veckor.

Karlskoga hade också chansen att säkra en kvalseriebiljett vid seger mot avsågade Almtuna, men värmlänningarna föll med 6-3 i Gränbyhallen, och därmed hakade man inte av Västerås som vann mot Mora med 4-2. Fyra poäng skiljer Karlskoga och Västerås med två matcher och sex poäng kvar att spela om.

FOTNOT: Kvalserien drar igång 15 mars – sex lag gör upp om två platser i elitserien 2012/2013. Förutom Leksand och Örebro är också Timrå (från elitserien) klart för kvalserien.

ARTIKELN HANDLAR OM