Brynäs powerplay avgjorde igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Unga, friska Brynäs fortsätter att imponera i elitserien.

Än en gång var lagets spel i numerärt överläge avgörande vid bortasegern med 3–1 mot Skellefteå.

– Powerplay har funkat bra hittills och det verkar fortsätta så, sade Calle Järnkrok.

Med sin skridskoåkning och sin intensitet är han Brynäs personifierad. Direkt från spel med Tre Kronor i Karjala cup kom 20-åringen till Skellefteå och körde på som vanligt.

Calle Järnkrok var en av de tongivande när Skellefteå stundtals kläddes av i den här matchen.

– Fick vila i måndags så det gick bra. Att matcherna kommer tätt är inte så mycket att tänka på, det är bara att köra, sade han om sitt intensiva spelprogram.

Bäst i powerplay

Brynäs är elitseriens bästa lag i powerplay, det visade man även mot Skellefteå. Det stod och vägde långt in i den tredje perioden när Jonathan Granström med en styrning gav sitt lag ledningen. Då stod klockan på 13.20. Till slut blev det 3–1 till Brynäs efter att Mads Hansen slagit in pucken i ett övergivet Skellefteåmål i slutsekunderna.

– Vi skjuter mycket och så står Johan Larsson där framför deras målvakt. Det tror jag är nyckeln till vårt powerplay, sade Calle Järnkrok.

Skellefteå var trögt och osynkat efter tio dagars spelledighet. Brynäs startade däremot lika starkt som man slutade innan landslagsuppehållet.

Femte raka

Då gick laget in i träningsperioden med fyra raka segrar, nu tog man sin femte efter att direkt ha tagit hand om inititiativet i matchen.

– Vi började väldigt bra och åkte mycket skridskor i första perioden. Då var vi mycket bättre än dom. Sedan kom de tillbaka i andra, men Svedberg var grymt bra i målet och gjorde några riktigt bra räddningar. Det kändes ändå som om vi hade kontroll, sade Järnkrok, som vet vad som gäller för att behålla sin plats i Tre Kronor.

– Det gäller att fortsätta att spela bra. Man måste förtjäna sin plats där, sade han.

Brynäs seger var ett nytt exempel på att bortalagen firar triumfer i årets elitserie. Aldrig tidigare har så många poäng hamnat hos bortalaget som den här säsongen.

Förra årets bästa hemmalag var Skellefteå, den här säsongen har laget märkvärdigt svårt att vinna hemma. Borta går det bättre, precis som för konkurrenter som Brynäs, Växjö och Timrå.

Thomas Eriksson/TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN