Moras jätteknall – 6–0 mot HV i kväll

HOCKEY

Pär Mårts: I dag finns absolut ingen skärpa

– Det viktiga är att hålla tätt bakåt, något mål gör vi alltid, sade HV71:s lagkapten Johan Davidsson när det stod 0–0 efter första perioden.

Han kunde inte haft mer fel. HV rasade ihop totalt och blev helt utspelade av Mora, som vann med 6–0.

Foto: Tung kväll för Liv. OS-målvakten Stefan Liv hade ingen rolig kväll mot Mora.

Mora tog tre fina poäng i kampen om en slutspelsplats. Och man gjorde det i princip utan att förta sig. HV71 är visserligen serieledare, men var inte i närheten av Mora i denna match, som var den sista innan OS-uppehållet.

– Innan matchen pratade vi om att vi skulle leva med den här matchen i tre veckor, så vi skulle ge allt för att ta poäng. Och vi spelade mycket stabilt och bra idag, även om HV inte var på topp, sade Moras andretränare Patrik Ross.

Formsvagt HV

Nej, HV är inte på topp. Laget är istället sällsynt formsvagt, detta var tredje raka förlusten. Och då har det ändå varit tre hemmamatcher.

– I de här tre hemmamatcherna har vi släppt in otroligt mycket mål. Idag fanns absolut ingen skärpa framåt heller, vi hamnade i hörnen istället för att driva in mot mål, konstaterade HV-tränaren Pär Mårts efter matchen.

Mora gjorde en riktigt bra insats, men det var ändå snarare HV som var dåligt. Absolut ingenting fungerade för Jönköpingslaget. OS-uppehållet kunde inte kommit lämpligare för HV, som nu ska ta en vecka ledigt.

– Nja, den veckan har vi visst redan haft, konstaterade Pär Mårts torrt, med tanke på lagets resultat på sistone.

Ljust för Mora

För Mora ser det numera ganska ljust ut. Tack vare Djurgårdens och Timrås förluster på måndagen är det nu sex poäng ner till slutspelsstrecket med fyra matcher kvar. Mora ser ut att gå till slutspel, men frågan är om man behåller sina stjärnor Ross Lupaschuk och Eric Johansson. Dessa båda har artistkontrakt, och blir dyra att behålla i ett eventuellt slutspel av skatteskäl.

– När man har nått så här långt vill man vara med och kriga ett tag till, och då vore det naturligtvis inte bra att bli av med några av sina bästa spelare. Självklart vill jag att vi behåller spelarna, men det är inte min uppgift som tränare att bestämma sånt, sade Patrik Ross.

Lupaschuk tillhörde lagets bättre spelare mot HV och gjorde dessutom två mål. Många gjorde bra prestationer i Mora, samtliga spelare ska ha en eloge för en bra insats när det som bäst behövdes.

Staffan Runemo/TT

ARTIKELN HANDLAR OM