”Nu struntar jag i Tre Kronor”

HOCKEY

Hedberg förbannad efter Bengt-Åkes uttagning

Trea i NHL:s målvaktsliga och matchhjälte i går morse.

Nu struntar Johan Hedberg, 32, i Tre Kronor.

- Jag är helt ointresserad av landslaget från och med nu, säger Hedberg.

Foto: petad stjärna Johan Hedberg tillhör en av Sveriges mest rutinerade målvakter med 67 A-kamper och ett VM-guld på meritlistan. Men i Bengt-Åkes OS-lag platsar han inte.

När Sportbladet avslöjade den preliminära OS-truppen i fredags visade det sig att Dallas-målvakten Johan Hedberg inte var uttagen. Detta trots att förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson nominerat hela sex målvakter, däribland elitseriemålvakterna Johan Holmqvist, Daniel Henriksson, Stefan Liv och Tommy Salo.

För Johan Hedberg kom beskedet som en chock.

- Det dröjde ett tag innan jag riktigt fattat att jag inte är aktuell när sex målvakter tagits ut. Jag blev förbannad och det var riktgt förnedrande, säger Johan Hedberg till Sportbladet.

Bengt-Åke Gustafsson förklarade petningen av Hedberg med motiveringen att han inte är tillräckligt bra.

- Han är helt enkelt inte aktuell, sa Bengt-Åke Gustafsson.

Rutinerad keeper

- Det hela är komiskt. Jag har aldrig träffat Bengt-Åke och jag vet inte när han sett mig spela. Det var kanske i allsvenskan i fjol, men i då fall hälsade han aldrig på mig, säger Hedberg.

Hedberg är en våra mest rutinerade målvakter med 67 A-landskamper och VM-guld på meritlistan. Han var även med i OS 2002 och World Cup 1996. World Cup i fjol tackade han nej till på grund av skada.

Nu är Tre Kronor är ett avslutat kapital.

- Landslaget känns helt ointressant för mig. Nu ska jag bevisa att de gjort fel som inte tagit ut mig. Det blir en bra tändvätska, säger Johan

Hedberg.

Matchens lirare

I går morse gjorde han säsongsdebut för Dallas Stars. Han tog 32 av 34 skott och utsågs till matchens lirare.

- Det gick riktigt bra och det var skönt att göra debut på bortaplan när laget spelar lite mer defensivt, säger Hedberg.

Målvaktsligan, NHL

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL