Hockey

Harju utanför laget

Av: 

Tobias Österberg

HOCKEY

Han gjorde fyra mål i senaste matchen med Luleå och är i delad ledning i elitseriens målliga.

Trots det är Johan Harju reserv när LG hockey games inleds mot Ryssland.

Johan Harju får börja LG hockey games på bänken.
Johan Harju får börja LG hockey games på bänken.

Tre Kronor har haft måltorka den här säsongen. På åtta matcher har laget bara gjort elva mål – straffmål exkluderat. Att Harju då börjar på bänken är kanske en aning överraskande.

– Jag var ju sist in i truppen. Jag vet inte hur Bengt-Åke (förbundskapten Gustafsson) resonerar inför helgens matcher, men jag hoppas få komma in och visa upp mig. Det är alltid kul att vara med i landslaget och speciellt på hemmaplan, säger Luleås skarpskytt.

Harju var inte uttagen i laget från början, men kom med efter ett återbud av Linköpings Mikael Håkanson. Johan Harju gjorde fyra mål mot Brynäs i lördags och är i delad ledning i elitseriens målliga med landslagskollegan Martin Thörnberg, HV71, och Modos Per-Åge Skröder.

– Jag hade det tungt i mitten av januari, men nu känns kroppen bra, säger han.

TT: Vad är förklaringen till dina framgångar?

– Formen är bra och självförtroendet också. Hela vår kedja går bra med Linus Omark och Mats Lavander, säger han.

Omark finns också med i Globen och har tagit plats bredvid förra säsongens målspruta Mattias Weinhandl och poängkung Tony Mårtensson. Harju får vänta på sin chans – kanske den sista på länge i landslaget på hemmaplan. NHL-klubben Tampa Bay måste skriva kontrakt med Harju i sommar för att inte tappa rättigheterna och Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström räknar bort Harju till nästa säsong.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Först vill jag till slutspel med Luleå och gå långt där. Sedan får jag se om Tampa kommer med något bud och då får jag fundera under våren, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!